Παρασκευόπουλος: Νέος νόμος σύμφωνος με την απόφαση του ΣτΕ αν ακυρωθεί ο νόμος Παππά

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει γρήγορα σε νέα ρύθμιση, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σχετικά με το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως πρόσθεσε, σε διαφορετική περίπτωση "θα βρεθούμε σε μια κατάσταση με επίσης αντισυνταγματικά χαρακτηριστικά, που είναι η έλλειψη αδειών και η απουσία εκλεγμένου ΕΣΡ".

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η αποκατάσταση
της ομαλής πορείας, προϋποθέτει ούτως ή άλλως τη συγκρότηση του ΕΣΡ, όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ. "Θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αναμορφώσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις άδειες ώστε αυτή να προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ", δήλωσε.

"Η προσπάθεια να πάμε σε μια νέα ρύθμιση θα είναι και πάλι δύσβατη", τόνισε, αλλά συμπλήρωσε με... νόημα ότι "στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα".

Για την πειθαρχική έρευνα σχετικά με το πώς διέρρευσαν τα email ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας, δήλωσε: "Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει πολιτικά η διερεύνηση, ξέρω ότι νομικά είναι σωστό, καθώς κινήθηκα με τρόπο που αποκλείει αναφορά στην ιδιωτική ζωή του δικαστή".

Αίσθηση προκάλεσε πάντως ότι η δήλωσή του ότι συμφωνεί με Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που καταγγέλλει "επιχείρηση εκβιασμού"!

Για την εισαγγελική έρευνας σχετικά με τα capital controls, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι πληροφορήθηκε το ζήτημα από τον Τύπο "διότι η Δικαιοσύνη προχωρά μόνη της και ανεξάρτητα από το υπουργείο» και κατέληξε: «Αν έχει εξέλιξη, θα δούμε τα πορίσματα".

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα