Παρακολουθείστε live την συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα, καθώς το εν λόγω νομοσχέδιο αναγνωρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε την Δευτέρα. Στο επίμαχο άρθρο 12, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ο υπουργός
Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αποσαφήνισε πλήρως ότι «το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια», παρότι, όπως είπε, «οι φόβοι που εκφράστηκαν ήταν αβάσιμοι».

Κατά του Συμφώνου Συμβίωσης τάχθηκαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, το οποίο ωστόσο επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ σκληρή κριτική άσκησε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, πυροδοτώντας προς στιγμή το κλίμα και προκαλώντας την άμεση αντίδραση, τόσο της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου όσο και του βουλευτή του κόμματος Σπυρίδωνα Λάππα.

Στις 6 το απόγευμα αναμένεται έξω από τη Βουλή συγκέντρωση οργανώσεων για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα