Παραιτήθηκε ο ηγέτης του Pegida μετά την κυκλοφορία των φωτογραφιών «α λα Χίτλερ»

Την παραίτησή του υπέβαλε ο ηγέτης του αντιισλαμικού κινήματος Pegida στη Γερμανία, Λουτζ Μπάχμαν, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του στις οποίες ο ίδιος απεικονιζόταν με φράντζα και μουστάκι α λα Αδόλφος Χίτλερ.

»Ναι, παραιτούμαι από την ηγεσία» του κινήματος, είπε ο Μπάχμαν στην εφημερίδα Μπιλντ, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από την εκπρόσωπο του Pegida, Κατρίν Έρτελ.

Photo of Germany's Pegida leader Lutz Bachmann posing as Hitler

on front page of daily BILD pic.twitter.com/E3xvOHdyFk

— Catrin Nye (@CatrinNye) January 21, 2015

Η προκλητική φωτογραφία δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες, την ίδια ώρα που οι εισαγγελικές αρχές της Δρέσδης ανακοίνωναν ότι διεξάγουν έρευνα για τις ρατσιστικές δηλώσεις που είχε κάνει ο Μπάχμαν εναντίον των αλλοδαπών στη Γερμανία.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα από τη Μπιλντ η Έρτελ, είχε επιβεβαιώσει ότι η φωτογραφία είναι αυθεντική και υποστήριξε ότι τραβήχτηκε «χάριν αστεϊσμού». Επίσης, μιλώντας στην Μπιλντ ο ίδιος είχε εξηγήσει ότι τράβηξε αυτή τη φωτογραφία «στον κουρέα του» την εποχή που παρουσιάστηκε η ηχογραφημένη εκδοχή του «Επέστρεψε» , ενός σατιρικού έργου του Γερμανού συγγραφέα Τιμούρ Φέρμες με θέμα τον Χίτλερ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα