Πάπας Φραγκίσκος: Γενοκτονία η σφαγή των Αρμενίων το 1915

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλεσε σήμερα τη σφαγή των Αρμενίων, που έγινε, πριν από 100 χρόνια, στις 24 Απριλίου του 1915, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ως την πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα.

Τότε τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους το 1915.

Οι δηλώσεις το Πάπα, όπως μεταδίδει το BBC, έγιναν κατά τη διάρκεια τελετής στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο παρουσία του προέδρου της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν και αναμένεται να προκαλέσει
την έντονη αντίδραση της Τουρκίας όπως είχε πριν από δύο χρόνια όταν ο Πάπας είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία».

Ο Πάπας Φραγκίσκος, στις δηλώσεις του, είπε πως η γενοκτονία των Αρμενίων ήταν η πρώτη του 20ου αιώνα και συνέχισε λέγοντας πως οι άλλες δύο ήταν το Ολοκαύτωμα εις βάρος των Εβραίων από τους ναζί και οι εκκαθαρίσεις που προκάλεσε του Σταλινικό καθεστώς.

Υπογράμμισε δε, πως είναι υποχρέωση να τιμηθούν τα θύματα διαφορετικά όπως τόνισε με το να αρνείται κανείς το κακό είναι σαν να αφήνεις μια πληγή να αιμορραγεί.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα