ΠΑΟΚ - Τβέντε 2-0

Ο Ιβιτς ξεκίνησε το φιλικό με τους Βελλίδη, Μαλεζά, Κίτσιου, Τζιόλη, Κοροβέση, Ζάιρο, Μπίσεσβαρ, Κουλούρη και αυτό που μας έμεινε ως γενική εικόνα στο πρώτο μέρος είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν θύμισε... τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Στεάουα. Εκείνο το... τρελό παιχνίδι με τα 7 γκολ στο
πρώτο ημίχρονο είχε περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ο Δικέφαλος όχι μόνο ήταν πολύ καλός στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά είχε και τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα.

Η πρώτη ήταν στο 16ο λεπτό. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το φάουλ, ο Τζαβέλλας βρήκε χώρο, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μάρσμαν.

Η δεύτερη ήρθε στο 41' με με πρωταγωνιστή ξανά τον Τζάλμα, ο οποίος ελίχθηκε ωραία και έκανε ένα ακόμη σουτ που πέρασε επίσης άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η Τβέντε ξεκίνησε πιο δυνατά, παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε. Με την πάροδο του χρόνου και παρά τις αλλαγές του Ίβιτς, η ελληνική ομάδα επανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Στο 59' ο Τζάλμα βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό, ενώ στο 75' πάλι ο Τζάλμα με τρομερό σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Τβέντε να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή επέμβαση.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τον Δικέφαλο, ο οποίος πήρε αυτό που άξιζε από το φιλικό. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε ωραία μπαλά στον Μάτος ο οποίος έκανε το γύρισμα στην περιοχή, εκεί βρισκόταν ο Σάκχοφ, ο οποίος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάρσμαν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο τέρμα. Μετά από ωραία μπαλιά (πάλι) του Μπίσεσβαρ, ο Τζάλμα πετάγεται ανάμεσα στους αμυντικούς και προλαβαίνει την έξοδο του Μάρσμαν για το 2-0.

Τα δύο γκολ του Δικεφάλου ουσιαστικά έγραψαν την ιστορία των υπόλοιπων λεπτών, αφού η Τβέντε δεν έδειξε διάθεση να αντιδράσει, ενώ ο ΠΑΟΚ κράτησε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη φιλική αναμέτρηση, την τελευταία επί ολλανδικού εδάφους.

Μελανό σημείο του φιλικού για τον ΠΑΟΚ, ο τραυματισμός του Λέοβατς που αποχώρησε ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (80' Κίτσιου), Λέοβατς, Τζαβέλλας, Κρέσπο (70’ Μαλεζάς), Χαρίσης (46’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ (83' Κοροβέσης), Σάκχοφ (80' Τζιόλης), Κάμπος, Ροντρίγκες (66’ Ζάιρο), Αθανασιάδης (70’ Κουλούρης)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα