Πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στις πολιτικές του 3ου μνημονίου αντιδρούν τα συνδικάτα, με γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και τα κατά τόπους συλλαλητήρια των εργατικών κέντρων. Από πλευράς του, συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο ΕΚΘ, καθώς και στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους και την Καμάρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:
– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
-Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
– Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
- Διαγραφή του χρέους».

Από πλευράς της, η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αθετεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, «συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια.Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας».

Όσον αφορά στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «θεωρεί θετική τη στήριξη των κινητοποιήσεών μας από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις. Με αυτή τη λογική το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις εάν επιθυμεί πραγματικά να στηρίξει τους αγώνες των εργαζόμενων οφείλει, παράλληλα, να καταγγείλει την πολιτική της Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ και να απαιτήσει την ανατροπή των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, διαφορετικά το κάλεσμά του είναι υποκριτικό».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα