Ονόματα υπόπτων για φοροδιαφυγή στην εφημερίδα της ελβετικής κυβέρνησης

Κατάλογο με ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και εθνικότητες ατόμων ή εταιρειών, πελατών ελβετικών τραπεζών, που κατηγορούνται στις χώρες τους για φοροδιαφυγή αποφάσισε να δημοσιεύσει στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Ελβετία.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle, η απόφαση αυτή προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία, καθώς ανάμεσα στα ονόματα αυτά εικάζεται πως βρίσκονται
και αρκετοί Γερμανοί πολίτες- μάλιστα, ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων, Σβεν Γκίγκολντ, κάνει λόγο για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων.

Την εκτίμηση ότι η διαδικασία που ακολουθούν οι Ελβετοί δεν είναι συμβατή με την αρχή του φορολογικού απορρήτου εκφράζουν και υπουργοί Οικονομικών διάφορων γερμανικών κρατιδίων που είναι και οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για θέματα φοροδιαφυγής στη Γερμανία.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργανς, σε περίπτωση που δημοσιεύονται ονόματα γερμανών πολιτών, οι γερμανικές αρχές είναι αυτές που θα πρέπει στη συνέχεια να εξετάσουν αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις εκπροσώπων των ελβετικών φορολογικών υπηρεσιών ο λόγος για τον οποίο επέλεξαν το συγκεκριμένο τρόπο για να ενημερώσουν νυν ή πρώην πελάτες ελβετικών τραπεζών - η χώρα καταγωγής των οποίων έχει καταθέσει αίτηση συνδρομής στις ελβετικές αρχές εναντίον τους- είναι ότι πολλές χώρες δεν επιτρέπουν στην Ελβετία να έρθει σε κατ' ιδίαν επαφή με τους ύποπτους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα