Ολυμπιακός σε (υπερ)ένταση

ετά την Βέροια, τον Άρη, τον Ηρακλή και τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε και την ΑΕΛ, δίνοντας το 5ο (!) του παιχνίδι από τις 29/1 έως τις 11/2, δηλαδή σε διάστημα 14 ημερών...

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς την δυσκολία του εγχειρήματος
ή το γεγονός ότι αυτές οι (συνεχόμενες) αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν μπορούν να βγουν με 12-13 παίκτες.

Πολύ περισσότερο όταν για τους "ερυθρόλευκους" ακολουθούν τα δύο ματς με την Οσμάνλισπορ για τους "32" του Europa League (16 &23/2), ενώ ενδιάμεσα είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι με την ΑΕΚ (19/2)!

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΕΝΤΑΣΗ

Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται και θα εξακολουθήσει για κάμποσο ακόμη να είναι υπό αγωνιστική υπερένταση, την στιγμή που ζητούμενο για τον Πάουλο Μπέντο και τους συνεργάτες του είναι η ένταση του παιχνιδιού της ομάδας στο χορτάρι.

Για να καταφέρουν οι "ερυθρόλευκοι" να βγάλουν εις πέρας με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όλες αυτές τις υποχρεώσεις, ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί ότι μεγαλύτερη σημασία από τα συστήματα, τις τακτικές και τα πρόσωπα, έχει το να μπορέσει ο Ολυμπιακός να βγάζει ενέργεια και υψηλή ένταση στο παιχνίδι του.

Και ο τρόπος για να το καταφέρει είναι το ροτέισον, κάτι που επιλέγει να κάνει ο Μπέντο σε σημαντικό βαθμό στα τελευταία ματς των Πειραιωτών.

Ο 48χρονος προπονητής θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες ετοιμοπόλεμους για τα ματς που ακολουθούν, ώστε να δει και τις λύσεις του να αυξάνονται. Φυσικά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο το εύρος του ρόστερ (ήδη για παράδειγμα μοιάζει να έχει αφήσει στην άκρη τους Ντομίνγκες - Καμπιάσο), ούτε πάντως σκοπεύει να επιλέξει 12-13 παίκτες να τραβήξουν όλο το κουπί.

Στο ματς με την Οσμάνλισπορ την Πέμπτη (16/2, 20:00) για παράδειγμα, ενδεχομένως να αλλάξει και η μισή ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ! Μαρτίνς και Φιγκέιρας θα επανέλθουν στην ενδεκάδα, το ίδιο και ο Ρέτσος, ενώ θέση διεκδικούν και οι Λεάλι, Σισοκό, Μανθάτης! Συν έναν εκ των Καρντόσο ή Ανσαριφάρντ που θα κληθεί ενδεχομένως να καλύψει το κενό του Ιντέγε.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΧΩΣ ΙΝΤΕΓΕ

Ο Νιγηριανός τραυματίστηκε απέναντι στην ΑΕΛ, οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι τουλάχιστον γλίτωσε την σοβαρή ζημιά, αυτό όμως δεν σημαίνει αυτομάτως πως θα τεθεί στην διάθεση του προπονητή του για τις αναμετρήσεις της Ευρώπης ή το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μια πιθανή απουσία του Ιντέγε από αυτά τα παιχνίδια στερεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας από τα πλάνα του Μπέντο και μάλλον αναγκάζει τον Πορτογάλο τεχνικό να αφήσει τις σκέψεις για σύστημα 4-4-2, το οποίο χρησιμοποίησε στα τρία τελευταία παιχνίδια του Κυπέλλου.

Ούτε λειτούργησε με την απαιτούμενη -για την εποχή- αποτελεσματικότητα, ούτε μπορεί -λογικά- να βγει δίχως την παρουσία ενός φορ στον πάγκο, ως εναλλακτική λύση. Εκτός κι αν ο Μπέντο έχει κάτι άλλο στο μυαλό του.

Από την άλλη, δίχως τον Ιντέγε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να πιέσει ψηλά, κάτι που έμοιαζε να θέλει ο προπονητής του τουλάχιστον για το ματς με την Οσμάνλισπορ στο Φάληρο.

Ειδικότερα αν ο Πορτογάλος τεχνικός προτιμήσει τον Καρντόσο από τον Ανσαριφάρντ, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ένα τέτοιο πλάνο. Ο Ιρανός φορ θα μπορούσε να το κάνει κατά διαστήματα και να δώσει κάποιες λύσεις, αλλά ούτε αυτός έχει το workrate του Νιγηριανού στο ρεπερτόριο του.

Αν τελικά ο Ιντέγε τεθεί εκτός μάχης για αυτά τα παιχνίδια, ο Μπέντο θα έχει έναν σημαντικό μπελά στο κεφάλι του.

ΔΙΔΥΜΟ ΨΗΛΟΣ - ΚΟΝΤΟΣ

Η δυναμικότητα του αντιπάλου μάλλον δεν προσφερόταν για ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς την λειτουργικότητα του διδύμου Ρομαό - Ανδρούτσου στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΛ.

Ο Τογκολέζος δεν έχει την ταχύτητα, έχει όμως την εμπειρία, τις παραστάσεις και την γνώση της θέσης, ενώ ξεχειλίζει από δύναμη σε χόρτο και αέρα.

Επέλεξε λοιπόν να μην τραβηχτεί μακριά από τα νερά του, έμεινε σε "σίγουρα" μέτρα και άφησε τον Ανδρούτσο να κινηθεί πιο ελεύθερα σε μήκος και πλάτος, τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, καθώς ο 19χρονος μέσος έχει την ταχύτητα και τα πνευμόνια να το κάνει.

Για... πρωτοεμφανιζόμενο δίδυμο είχαν καλή παρουσία, αν και δεν έχουν (φυσιολογικά) ακόμη χημεία, τη στιγμή που ο Ανδρούτσος τώρα ουσιαστικά μαθαίνει τη θέση.

Δίδυμο... ψηλός - κοντός είναι και αυτό που δοκίμασε ο Μπέντο κόντρα στον Ατρόμητο με Ρέτσο και Μαρτίνς, που μάλλον δίνουν διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με τους Ρομαό - Ανδρούτσο. Μένει να δούμε αν την Πέμπτη ο προπονητής του Ολυμπιακού θα διατηρήσει ένα από τα δύο δίδυμα κόντρα στην Οσμάνλισπορ ή θα πάει σε ένα τρίτο με τους πιο έμπειρους της τετράδας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα