Ολλανδία: Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση για λαθρεμπόριο κοκαΐνης

Δικαστήριο του Αμστερνταμ καταδίκασε την Τετάρτη (14/2) τον επιθετικό της Σπαρτάκ Μόσχας, Κουίνσι Πρόμες σε έξι χρόνια φυλάκιση ερήμην για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 32χρονος πρώην διεθνής Ολλανδός δεν παρευρέθηκε στις ακροάσεις του δικαστηρίου στο Άμστερνταμ και δεν αναμένεται να επιστρέψει στην Ολλανδία στο άμεσο μέλλον. Προηγούμενες προσπάθειες έκδοσής του από τη Μόσχα απέτυχαν και την Τετάρτη οι δικαστές του περιφερειακού δικαστηρίου του Άμστερνταμ εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής

του.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν τον περασμένο μήνα ποινή φυλάκισης εννέα ετών για τον Πρόμες, για τη συμμετοχή του στη λαθραία διακίνηση 1.360 κιλών κοκαΐνης μέσω του λιμανιού της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία σε δύο αποστολές το 2020.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες έδειξαν ότι ο Πρόμες είχε άμεση σχέση με τις αποστολές των ναρκωτικών, κρυμμένων σε αποστολές αλατιού από τη Βραζιλία, και την περαιτέρω μεταφορά τους από το λιμάνι.

Οι δικηγόροι του είπαν στην ολλανδική εφημερίδα AD, ότι ο Πρόμες θα ασκήσει έφεση στην ποινή του, καθώς αρνείται τις κατηγορίες για εισαγωγή, εξαγωγή, μεταφορά και κατοχή των ναρκωτικών.

Σε άλλη ολλανδική δικαστική υπόθεση, ο 32χρονος πρώην επιθετικός του Άγιαξ και της Σεβίλλης καταδικάστηκε ερήμην πέρυσι σε 18 μήνες φυλάκιση για επίθεση, σε σχέση με έναν καυγά το 2020 κατά τον οποίο μαχαίρωσε έναν ξάδερφό του στο γόνατο. Ο Πρόμες άσκησε έφεση και κατά αυτής της ποινής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολλανδία, Πρώην, ΐνης,ollandia, proin, ΐnis