Όλα για όλα απο Σαμαρα. Η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί να συσπειρώσει τη βάση του κόμματος

Σύνθημα προς όλα τα στελέχη και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ στέλνει ο Αντώνης Σαμάρας να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση και να μην απέχουν, σε μια προσπάθεια να τονώσει ακόμα περισσότερο τη συσπείρωση στη βάση του κόμματος του.

Το στίγμα του έδωσε ήδη από χθες όταν από τη Θεσσαλονίκη ζήτησε "καμία ψήφος να μην πάει χαμένη" αν και προκάλεσε αίσθηση όταν απηύθυνε
κάλεσμα ακόμα και σε κεντροαριστερούς ψηφοφόρους ζητώντας τους να ψηφίσουν υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

«Απευθύνομαι σε όλους, πέρα και πάνω από κόμματα και απευθύνομαι κυρίως σε εκείνους που στο παρελθόν δεν μας ψήφισαν. Απευθύνομαι- αν θέλετε- σε ανθρώπους του μετριοπαθούς Κέντρου, ανθρώπους της Κεντροαριστεράς. Εν πάση περιπτώσει ανθρώπους νοικοκυραίους. Ανθρώπους που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται συντρίμμια. Αλλά που θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά, να βγούμε οριστικά από την κρίση».

Επιχειρώντας να υπερβεί τις στενά κομματικές γραμμές ο κ.Σαμαράς ζήτησε νίκη ακόμα και με μια ψήφο που δίνει την πρωτιά και το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αλλά κυρίως επρόκειτο για μια κίνηση να σταματήσει το κύμα των πολιτών που προσανατολίζονται να ψηφίσουν Ποτάμι ή ακόμα και ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρότινος δήλωναν αναποφάσιστοι.

Παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην πρώτη σειρά, μίλησε για το δίλημμα της κάλπης της Κυριακής και για τους δυο δρόμους που ανοίγονται μπροστά μας.

"Δύο κόσμοι στην Ελλάδα συγκρούονται. Η Ελλάδα που βγαίνει από τα Μνημόνια στην Ανάπτυξη. Και η Ελλάδα που επιστρέφει στα Μνημόνια, στην ύφεση, στη μιζέρια»

Στη συνέχεια ωστόσο έστρεψε τα πυρά του εναντίον του βασικού του αντιπάλου χαρακτηρίζοντας τον "Πρωθυπουργό τύπου Βόρειας Κορέας" και ότι στην πραγματικότητα προκάλεσε τις εκλογές χωρίς να μπορεί να δώσει πειστική απάντηση αν με την κίνηση του αυτή θα αποτρέψει την επιστροφή των μνημονίων και θα δημιουργήσει νέα αδιέξοδα στην ελληνική οικονομία.

«Ψηφίστε για να δώσουμε απάντηση «στο λόμπι της δραχμής», σε όλους αυτούς που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, και τώρα θέλουν να τελειώσει η Ελλάδα, να έρθει η δραχμή, για να έρθουν μετά να την αγοράσουν την Ελλάδα κοψοχρονιά» ταν η αποστροφή του λόγου του, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες χαρακτήρισε "λίστα γάμου".
Keywords
Τυχαία Θέματα