Οικογενειακός «εμφύλιος» για τη δημαρχία σε καναδική πόλη, δεν μιλάνε εδώ και 30 χρόνια

.

Δύο αδέλφια που έχουν  να μιλήσουν εδώ και 30 χρόνια διεκδικούν την Δημαρχία μίας μικρής καναδικής πόλης στις δημοτικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον  Τσαρλς Στίλ και τον αδελφό του Μπίλ, ο οποίος είναι ο νυν δήμαρχος του Πορτ Κόλμπορν,  μιας μικρής πόλης 20.000 κατοίκων έξω από το Οντάριο.

Η πόλη έχει γίνει ευρέως γνωστή λόγω του οικογενειακού «εμφυλίου» και παρακολουθείται στενά για τις επικείμενες εκλογές της Δευτέρας. 

 

Ο Μπίλ ανακοίνωσε πως κατέρχεται για να διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία του, αλλά μέρες πριν κλείσουν οι υποψηφιότητες, ο αδελφός Τσαρλς του έθεσε εαυτόν υποψήφιο για τη δημαρχεία. 

«Ήμουν πολύ αγχωμένος. Δεν έκανε ποτέ debate ή οτιδήποτε σχετικό μπροστά σε κοινό» είπε ο Τσαρλς στον Guardian.

«Και εκνευρίστηκα μερικές φορές. Αλλά, (σ.σ. ο αδελφός του) πιστεύει πως διακούται να γίνει δήμαρχος. Και η αλαζονεία του με ενοχλούσε».

«Το κάνω για λόγους δημοκρατίας. Αν δεν το έκανα εγώ, ο αδελφός μου θα είχε ανακηρυχθεί δήμαρχος, επειδή κανείς άλλος δεν είναι υποψήφιος. Είμαστε μόνο οι δυο μας» δήλωσε ο Τσαρλς, προσθέτοντας ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους.

Ο Σάρλ δηλώνει πως η δική του πολιτική ταυτότητα διαφέρει σημαντικά απ΄αυτή του Μπίλ. «Είναι πολύ δεξιός. Εγώ στηρίζω τον αδύναμο. Θα ήθελα οι πολίτες να πάρουν πίσω το μέλλον μας και να μην παραδώσουν τη δύναμη στην ελίτ».  

Ο δήμαρχος Μπίλ Στιλ, ο οποίος πριν γίνει Δήμαρχος ήταν δημοτικός σύμβουλος για 17 χρόνια, δεν απάντησε θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Guardian.

Σε το τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε δηλώσει ότι «δεν μιλάει» για τους αντιπάλους του.

«Μετακόμισα στο Τορόντο όταν ήμουν 18 και έγινα ταχυδρόμος. Τώρα παίρνω σύνταξη - οπότε ξέρω πώς είναι να ζεις με σταθερό εισόδημα. Και [ο αδερφός μου] δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει αυτό», είπε ο Τσαρλς. 

«Απλώς δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά περισσότερους φόρους και οι τιμές του νερού εκτοξεύονται στα ύψη».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΜε τον ράπερ Drake στη φανέλα της η Μπαρτσελόνα κόντρα στην ΡεάλΜεγάλη Βρετανία: Στραγγάλισε και μαχαίρωσε 90 φορές την 19χρονη Καναδή σύντροφό τουΚαναδάς: Υψώθηκε μνημείο αφιερωμένο στα λερωμένα δάχτυλα από Cheetos
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικογενειακός,oikogeneiakos