Οι θεωρίες συνωμοσίας του QAnon στη Βουλή των Αντιπροσώπων - Εξέλεξαν Ρεπουμπλικανή οπαδό

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων έστειλαν οι ψηφοφόροι περιφέρειας της Τζώρτζια το QAnon, το κίνημα επικίνδυνων θεωριών συνωμοσίας που εξαπλώνεται σαν δηλητήριο στις ΗΠΑ- και πλέον και σε ευρωπαϊκές χώρες- εκλέγοντας την υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.

Η Γκριν όχι μόνο είχε υποστηρίξει το QAnon (ενώ τα μέλη της παρείχαν επίσης πολύ ένθερμη υποστήριξη) αλλά επίσης έχει κατηγορηθεί για ρατσιστικό λόγο-κυρίως σε βάρος των μαύρων και των μουσουλμάνων-

είναι κατά των προσπαθειών ουσιαστικού ελέγχου της κατοχής όπλων και των ”σοσιαλιστών”και οι σελίδες της στα social media έχουν αρκετές φορές μπλοκαριστεί μετά από αναφορές. Κάποια στιγμή μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να αμφισβητήσει και την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ενώ ακόμη και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών δικτύων την χαρακτήριζαν ως ”διαταραγμένη προσωπικότητα”.

Σημειώνεται δε πως τα μέλη τoυ QAnon εμπλέκονται και την διάδοση των πιο δημοφιλών θεωριών συμφωνίας για την πανδημία κορονοϊού, και φυσικά αρνούνται την ύπαρξή της.

Η εκλογή της ήταν ένας περίπατος. Η Τζώρτζια όχι μόνο είναι ”περίπατος” για τους Ρεπουμπλικάνους, αφού αποτελεί σταθερό προπύργιο τους αλλά και το Δημοκρατικό Κόμμα διευκόλυνε ουσιαστικά την εκλογή της επικίνδυνης υποψήφιας -και πλέον μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων- αφού ο αντίπαλός της, αποσύρθηκε.

Η 46χρονη ευχαρίστησε στο Twitter τους ψηφοφόρους της ενώ στηρίζει τις πρόωρες αναφορές Τραμπ περί νίκης και τις καταγγελίες περί εκλογικής απάτης σε βάρος του.

THANK YOU to the great people of Northwest Georgia for sending me to Congress to fight for you!#gapol#ga14#sass#maga#kagpic.twitter.com/XaTphXun2r

— Marjorie Taylor Greene For Congress
Keywords
Τυχαία Θέματα