Οι προτάσεις «βροχή» στον Ολυμπιακό

Ο τραυματισμός του Ντάνιελ Χάκετ, έφερε... καταιγίδα προτάσεων στον Ολυμπιακό που ξέρει τι είδους παίκτη θέλει για να αντικαταστήσει τον Ιταλό γκαρντ.

Η Τρίτη (και 13) δεν ήταν μια καλή μέρα για τον Ολυμπιακό. Η είδηση της επέμβασης που πρέπει να κάνει ο Ντάνιελ Χάκετ για να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό που υπέστη στο φινάλε της εντός έδρας αναμέτρησης με την Ούνικς Καζάν "σκέπασε"
τον Πειραιά, ενώ το σφίξιμο που έθεσε εκτός προπόνησης τον Γιώργο Πρίντεζη και έβαλε δίπλα στο όνομά του ένα μεγάλο ερωτηματικό εν όψει του εκτός έδρας ματς με τη Ζάλγκιρις Κάουνας, προβλημάτισε ακόμη περισσότερο.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός έγινε άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των ομάδων που αντιμετωπίζουν φέτος σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Νάντο Ντε Κολό. Η Ρεάλ Μαδρίτης βλέπει τον Σέρχιο Γιουλ να έχει ήδη καταπονηθεί πολύ. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είδε τον Κουίνσι Μίλερ να βγαίνει knockout πριν καν ξεκινήσει η χρονιά. Η Φενέρμπαχτσε πληγώθηκε από το πρόβλημα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Η Μπασκόνια θα στερηθεί τον Αντρέα Μπαρνιάνι για άλλες δυο εβδομάδες. Γενικώς, ο φετινός μαραθώνιος της νέας EuroLeague, θα τεστάρει τα όρια κάθε συλλόγου.

Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό, είναι απλά. Με τον Χάκετ εκτός δράσης για δυο μήνες, ο Σφαιρόπουλος ήταν έτοιμος να καλύψει το κενό του με "αλχημείες" εκ των έσω. Από τη στιγμή που ο Ιταλός γκαρντ θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν όμως, οι Πειραιώτες πρέπει να τον αντικαταστήσουν με έναν περιφερειακό που θα τους δώσει περισσότερη ποιότητα και βάθος από αυτό που μπορεί να προσφέρει ο Γιάννης Αθηναίου και ο νεαρός Βασίλης Τολιόπουλος. Ήδη οι προτάσεις φτάνουν με τη μορφή καταιγίδας στην ομάδα.

Ο coach Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του ξέρουν ποια χαρακτηριστικά χρειάζονται και ψάχνουν παίκτη που δεν θα διαταράξει την ευρυθμία του συνόλου. Με απλά λόγια, τους ενδιαφέρει ο παίκτης που θα αποκτηθεί να "κολλήσει" στο roster, να μη μπερδέψει το rotation, να έχει καλό χαρακτήρα και να είναι διατεθειμένος να παλέψει για τον χρόνο συμμετοχής του. Δεν ψάχνουν την αγορά για σούπερ σκόρερ που θα κληθεί στην Ελλάδα να μπει σε ρόλο διαφορετικό από αυτόν που έχει συνηθίσει σε όλη του την καριέρα.

Ο Τζόρνταν Φάρμαρ και ο Τζαμόν Γκόρντον

Με απλά λόγια, δεν αναζητούν έναν "Τζόρνταν Φάρμαρ" (όντως προτάθηκε, όμως δεν απασχόλησε τους σοβαρά τους ερυθρόλευκους), αλλά έναν "Τζαμόν Γκόρντον" που θα μπορεί να παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις, θα βάζει το κορμί του στη φωτιά και θα έχει ευρωπαϊκή εμπειρία. Το όνομα του Γκόρντον δεν είναι τυχαίο. Στο Λιμάνι τον έχουν στο μυαλό τους, γνωρίζοντας βέβαια πως παραμένει free agent μετά από έναν τραυματισμό και μια επέμβαση στο χέρι. Ο Αμερικανός είναι υγιέστατος, προπονείται στη Φλόριντα και έχει το κινητό του στο χέρι. Περιμένει μια ευκαιρία για να γυρίσει στην Ευρώπη και δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να εξετάσει με περισσότερη προσοχή την περίπτωσή του σε περίπτωση που η αναζήτηση δεν φέρει στο δρόμο των Πρωταθλητών Ελλάδας κάποιο όνομα που θα ενθουσιάζει.

Στον Ολυμπιακό δεν πήραν ποτέ παίκτη απλά για να πουν ότι ολοκλήρωσαν μια μεταγραφή. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι πολύ συγκεκριμένη και ο Σφαιρόπουλος με τους συνεργάτες του δεν θα ρισκάρουν το παραμικρό, δεν θα βάλουν στα αποδυτήρια έναν παίκτη που δεν θα έχει αποδείξει πράγματα. Αυτή τη στιγμή το μυαλό όλων βρίσκεται στη Ζάλγκιρις, το ματς στο Κάουνας είναι και δύσκολο αλλά και επικίνδυνο και από την επομένη θα υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα που απασχολεί κάθε φίλο της ομάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο coach Σφαιρόπουλος γνωρίζει τι λύσεις υπάρχουν στην αγορά, όπως κάθε προπονητής αυτού του επιπέδου. Θα κάνει μια πιο ενδελεχή έρευνα και θα πάρει την απόφασή του με στόχο να έχει παίκτη το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: sport24.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα