Οι δημοσιογράφοι των Financial Times κατεβαίνουν σε απεργία για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι των Financial Times, για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια με σκοπό να υπερασπιστούν τις συντάξεις τους.

Οι δημοσιογράφοι της διάσημης βρετανικής εφημερίδας ψήφισαν υπέρ της απεργίας, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο των δημοσιογράφων της Βρετανίας μετά την αποτυχία των συνομιλιών με τη διοίκηση της εφημερίδας.

Σύμφωνα
με τους συνδικαλιστές η διεύθυνση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της μετά την εξαγορά των FT από τον ιαπωνικό όμιλο Nikkei με αποτέλεσμα να ψηφίσουν "συντριπτικά" υπέρ της 24ωρης απεργίας χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει αποφασιστεί η μέρα που θα λάβει χώρα.

Οι Financial Times που ανήκαν στον βρετανικό εκδοτικό όμιλο Pearson, εξαγοράστηκαν πριν από ένα χρόνο από το ιαπωνικό όμιλο Νikkei. Οι δημοσιογράφοι ωστόσο της εφημερίδας καταγγέλλουν ότι η νέα διεύθυνση της εφημερίδας δεν τήρησε τις δεσμεύσεις καθώς, μετά την εξαγορά, πήρε 5,3 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο των συντάξεων της επιχείρησης για να πληρώσει τη μίσθωση του κτιρίου όπου στεγάζεται η εφημερίδα -παραμένει στην ιδιοκτησία του ομίλου Pearson- αλλά και για να καλύψει άλλα έξοδα.

Οι εφημερίδα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1988 και αμέσως απέκτησε κύρος εντός και εκτός βρετανικού εδάφους.

ύστερα

ΠΗΓΗ: theguardian

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα