Οι αντιδράσεις των ξένων ηγετών για την επίθεση στο Λονδίνο

H διεθνής πολιτική σκηνή εκφράζει τις πρώτες τις αντιδράσεις καταδικάζοντας την επίθεση στο Λονδίνο και εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή της προς τους Βρετανούς πολίτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ως «μεγάλα νέα» την επίθεση, λέγοντας ότι οι σκέψεις του είναι με αυτούς που έχουν πληγεί. Στο μεταξύ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με την Μέι.
«Ο πρόεδρος (Τραμπ) μίλησε με την πρωθυπουργό (της Βρετανίας Τερέζα) Μέι», δήλωσε ο Σον Σπάισερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.
«Καταδικάζουμε την επίθεση στο Ουεστμίνστερ, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια, και χαιρετίζουμε την ταχεία αντίδραση της βρετανικής αστυνομίας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας το Λονδίνο ότι η Ουάσινγκτον του προσφέρει την πλήρη υποστήριξή του.

«Απαίσιες εικόνες από το Λονδίνο. Η καρδιά της πόλης χτυπήθηκε», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στο Γουεστμίνιστερ. Στεκόμαστε δίπλα στην Βρετανία, στους ανθρώπους της και στο βρετανικό κοινοβούλιο».

On behalf of @Europarl_EN I extend my deepest sympathies to #Westminster victims. We stand together w/ the UK, its people and @UKParliament

— EP President Tajani (@EP_President) March 22, 2017

«Οι σκέψεις μου είναι δίπλα σε όλους όσους βρίσκονται μέσα και έξω από το Γουεστμίνιστερ που έζησαν αυτό το φοβερό περιστατικό. (Οι σκέψεις μου είναι επίσης δίπλα) στις γενναίες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», σημείωσε μέσω Twitter η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

My thoughts are with everyone in and around Westminster caught up in this dreadful incident - and with the brave emergency services.

— Nicola Sturgeon (@NicolaSturgeon) March 22, 2017

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ έγραψε: «Οι σκέψεις είναι με τους Βρετανούς φίλους. Ελπίζω όλοι να είναι ασφαλείς και οι τραυματίες να αναρρώσουν σύντομα».

Our thoughts are with our British friends. Hope everyone is safe now + all the injured will recover fully. #London

— Steffen Seibert (@RegSprecher) March 22, 2017

Eνώ η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σοκαρισμένη από την επίθεση έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο.«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη από την επίθεση σε αστυνομικούς και πολίτες στο Λονδίνο», δήλωσε η Καγκελάριος. «Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό λαό», συμπλήρωσε η Μέρκελ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε «την αλληλεγγύη του» και την «υποστήριξή του στον βρετανικό λαό» μετά την επίθεση. «Εκφράζουμε εξ ονόματος της Γαλλίας όλη μας την αλληλεγγύη και όλη μας την υποστήριξη στον βρετανικό λαό και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι η οποία βρισκόταν στη Βουλή των Κοινοτήτων όταν διαπράχθηκε» η επίθεση, ανέφερε ο Ολάντ. «Η τρομοκρατία μας αφορά όλους», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του γνωρίζει από πρώτο χέρι τι βιώνουν οι Βρετανοί σήμερα και τονίζοντας πως «πρέπει να οργανωθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο» για να αντιμετωπιστεί η απειλή της τρομοκρατίας.

«Αλληλεγγύη στους Βρετανούς φίλους μας που επλήγησαν τρομερά, πλήρης συμπαράσταση στους Γάλλους φοιτητές τραυματίες στις οικογένειες και τους φίλους τους», δήλωσε μέσω Twitter, o Γάλλος πρωθυπουργός, Μπερνάρ Καζνέβ.

Solidarité avec nos amis britanniques terriblement frappés, plein soutien aux élèves français blessés, à leurs familles et leurs camarades.

— Bernard Cazeneuve (@BCazeneuve) March 22, 2017

Αλληλεγγύη προς στον βρετανικό λαό για την σημερινή επίθεση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Γερμανό ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Συγκεκριμένα όπως έγραψε στο twitter, είπε:
«Εκφράζουμε ακόμα, την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου».

Εκφράζουμε ακόμα, την αλληλεγγύη μας στον Βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου. 3/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 22, 2017

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα