Όχι καλή εποχή για Χριστιανούς

Φωτογραφία αρχείου Συρία εκκλησία που καταστράφηκε από ισλαμιστές

Το σημερινό σημείωμα είναι για τα Χριστούγεννα – τό τονίζω για να μην αναρωτηθείτε στην πορεία αν κάνατε λάθος. Απλώς θα χρειασθείτε υπομονή και ανοιχτό μυαλό. 

Στις Φιλιππίνες ισλαμιστές έβαλαν πρόσφατα βόμβα σε Χριστιανική Εκκλησία.

Στη Νιγηρία και στην Ινδονησία οι λίγοι Χριστιανοί φοβούνται από τις επιθέσεις των φανατικών.

Στη Σρι Λάνκα το 2019 έγινε επίθεση αυτοκτονίας κατά Χριστιανών την ημέρα του Πάσχα

με 320 νεκρούς!

Στην Αίγυπτο είχαμε 100 νεκρούς Χριστιανούς το 2017, κάποιους με αποκεφαλισμό.

Τρομοκρατία επίσης συμβαίνει στην Λιβύη, στην Κένυα, και στη Σομαλία. Στο Αφγανιστάν όσοι μουσουλμάνοι αλλάζουν την πίστη τους και γίνονται Χριστιανοί συνήθως στέλνονται σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, επειδή η αποκήρυξη του Ισλάμ θεωρείται σημάδι παραφροσύνης

Εκτιμάται ότι περίπου 50.000-70.000 Χριστιανοί είναι σήμερα φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα. Στο Πακιστάν, στην Ερυθραία, και στην Κίνα, επίσης, πολλοί Χριστιανοί βρίσκονται στις φυλακές εξαιτίας της πίστης τους και μόνο. Κάποιοι εκτελούνται.

«Εντάξει, λυπηρά αυτά, αλλά συμβαίνουν σε χώρες υπανάπτυκτες και αντιδημοκρατικές». Γνωστή η ένσταση. Αλλά και έτσι να ήταν δεν διακρίνω κάποιο ξεσηκωμό των ”δημοκρατικών δυνάμεων”!

*

Φυσικά, ο ισχυρισμός δεν ισχύει. Ο Δυτικός κόσμος ή βρίσκεται σε παράκρουση ή ανέχεται την παράκρουση! Προσέξτε:

Μετά τη σφαγή στη Σρί Λάνκα η τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μίλησε για «βία εναντίον ξενοδοχείων και εκκλησιών» (!), ενώ  ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον στα συλλυπητήρια μηνύματά τους απέφυγαν και αυτοί να χαρακτηρίσουν τα κατακρεουργημένα θύματα ως ”Χριστιανούς”. Τούς ονόμασαν ”προσκυνητές του Πάσχα” («Easter worshippers»).

Στην Βρετανία έχουν αρχίσει απαγορεύσεις να φορούν οι Χριστιανοί σταυρό σε δημόσιες υπηρεσίες, καθώς επίσης να αποφεύγεται η λέξη ”Χριστούγεννα”.

Στη Νορβηγία η σατανιστική οργάνωση «κύκλος του Black metal» έχει κάψει εκκλησίες.

Το Παρατηρητήριο για τη μη ανοχή και τις διακρίσεις κατά των Χριστιανών (OIDACEurope) ανακοίνωσε ότι το 2021 διαπράχθηκαν 519 αδικήματα μίσους σε 19 Ευρωπαϊκές χώρες (που πιθανόν να είναι περισσότερα επειδή δεν καταγγέλλονται όλα). Η πλειονότητα διαπράχθηκαν στη Γαλλία, ενώ ακολουθούν Γερμανία, Ιταλία, και Πολωνία.

Ενδεικτικά παραδείγματα του τελευταίου μόνο μήνα: Στην Αυστρία ενορία δέχθηκε απειλή για βόμβα, ενώ στο Τορίνο ακτιβιστές του κλίματος διέκοψαν Λειτουργία. Στη Μαδρίτη απαγορεύθηκε η χρήση ροζάριου (κομποσχοινιού) για προσευχή δημοσίως. Στο Saarbrücken της Γερμανίας αποκεφαλίστηκε άγαλμα του βρέφους Ιησού. Στην Βιέννη κάποιος διέκοψε Λειτουργία με φωνές και απειλές. Στην Τουλούζη βανδάλισαν σταυρό. Στο Δουβλίνο κάποιος μαχαίρωσε παιδιά Καθολικού σχολείου. Στο Ballymoney της Βόρειας Ιρλανδίας έγινε απόπειρα εμπρησμού εκκλησίας. Στο Scandiano της Ιταλίας αποκεφάλισαν άγαλμα της Παναγίας. Όλα αυτά μόνο από 10 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου της χρονιάς αυτής! (Με άλλα λόγια, σταχυολόγησα μόνο την πρώτη σελίδα από τις 276 του ιστότοπου…).

Στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια βανδαλίζονται ξωκλήσια, βεβηλώνονται και καταστρέφονται τάφοι (μόνο χριστιανικοί), ενώ γράφονται υβριστικά συνθήματα σε τοίχους κεντρικών ναών.

Στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια ξυλοκοπήθηκε και λοιδορήθηκε από διαδηλωτές κάποιος, περιθωριακός μάλλον, επειδή κρατούσε μια εικόνα της Παναγίας, ενώ πρόσφατα, μέσα σε πανεπιστήμιο – χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, σύμφωνα την δημοκρατική πτέρυγα της κοινωνίας μας – χτυπήθηκε κάποιος επειδή είχε στην τσάντα του αυτοκόλλητα με την ελληνική σημαία και την Παναγία.

Στην ίδια πανεπιστημιακή σχολή, που – ατιμώρητα! - συνηθίζει να φιλοξενεί τραμπούκους, έλαβε χώρα πρόσφατα δρώμενο με τίτλο «Merry Gender-mas», δηλαδή «Καλά… Φυλούγεννα»! Αυτό εντάσσεται όντως στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, οπότε κανένα πρόβλημα. Η βλακεία και η αρρώστια δεν είναι ποινικά αδικήματα. Με τη βία, όμως, τι γίνεται;

*

Συνολικά: το 2020, 4.761 Χριστιανοί δολοφονήθηκαν για την πίστη τους, 4.888 εκκλησίες ή χριστιανικά κτίρια δέχτηκαν επίθεση, 4.277 Χριστιανοί συνελήφθησαν, κρατήθηκαν, ή φυλακίστηκαν, 1.710 Χριστιανοί απήχθησαν για λόγους που αφορούσαν την πίστη, σύμφωνα με την έκθεση της Opendoorsusa (World Watch List 2021).

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, κάθε μέρα 13 Χριστιανοί παγκοσμίως σκοτώνονται λόγω της πίστης τους, 12 εκκλησίες ή χριστιανικά κτίρια δέχονται επίθεση, και 12 Χριστιανοί συλλαμβάνονται ή φυλακίζονται αδικαιολόγητα, ενώ άλλοι 5 απάγονται!

Το 2018 έγινε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα από τον Κύπριο ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου.

*

Δεν θέλω να χαλάσω την διάθεση των αναγνωστών μέρες που είναι. Επιθυμώ μόνο να συνδέσω το παραπάνω αντιχριστιανικό τσουνάμι που έχει ξεκινήσει, με το νόημα της γιορτής.

Τι ακριβώς συνέβη κάποτε ώστε εμείς να γιορτάζουμε Χριστούγεννα; Ένα ειδυλλιακό γεγονός, για το οποίο κατάλληλος διάκοσμος είναι τα στολισμένα δέντρα, οι τάρανδοι, τα κόκκινα ρούχα και τα σκουφιά, τα φανταχτερά δώρα, τα πλούσια φαγητά, τα περίτεχνα γλυκά; Αν πιστεύουμε αυτό, είμαστε εκτός τόπου και χρόνου.

Όταν γεννήθηκε το συγκεκριμένο βρέφος, το οποίο άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας, τίποτε το ειδυλλιακό δεν είχαν οι συνθήκες. Εκτός αν υπάρχει κάποιος από εμάς σήμερα που θα δεχόταν το νεογέννητό του να περάσει κάποιες μέρες σε σταύλο, ανάμεσα σε βόδια και γαϊδούρια.

Εν τω μεταξύ ο επιτόπιος ηγεμόνας, μέσα στην παράνοιά του, διέταξε να θανατωθούν χιλιάδες μωρά, μήπως και εξοντώσει έτσι εκείνο το οποίο (μετά από είκοσι χρόνια!) θα τού έπαιρνε τον θρόνο!

Έτσι το εν λόγω βρέφος έγινε πρόσφυγας σε χώρα όπου χρειαζόταν περπάτημα εβδομάδων για να φτάσεις.

Όταν μεγάλωσε δούλευε ως μαραγκός κοντά στον πατριό του. Μόλις άρχισε να διδάσκει δημόσια ανέτρεπε όλες τις βεβαιότητες των ακροατών: ότι κάποιοι αμαρτωλοί έχουν περισσότερες υπαρξιακές δυνατότητες από τους θρήσκους, ότι κάποιοι ξένοι διαθέτουν μεγαλύτερο ειδικό βάρος από τους ντόπιους, και άλλα τέτοια αλλόκοτα.

Α, δίδαξε επίσης: ”Μη σκάτε από το φαγητό και μη μαζεύετε περιττά πράγματα. Στερηθήτε για να δώσετε και σε όσους δεν έχουν”.

Κατάφεραν να τόν σκοτώσουν μετά από τρία χρόνια, και μόνο αφού πλήρωσαν ψευδομάρτυρες.

Οι μαθητές του τράβηξαν τα ίδια και χειρότερα. Εξορίες, βασανιστήρια, μαρτυρικό θάνατο.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον διάκοσμο και το τάχα μου ”πνεύμα των Χριστουγέννων”;

Όσοι ”γιορτάζουν” Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, απλώς δεν έχουν δικαίωμα. Κάνουν πειρατεία.

Το παιγνίδι παίζεται αλλού. Εκεί όπου δεν έχουν διάθεση να πάνε, όμως.

*

Και τότε; Δεν πρέπει να χαιρόμαστε τις μέρες ετούτες;

Η Εκκλησία, ως Σώμα των πιστευόντων, ξέρει καλά πώς να χαίρεται γι’ αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός ο Θεός να γίνεται και άνθρωπος. Με τους ύμνους, με τη Θεία Κοινωνία, με το γιορτινό τραπέζι επίσης. Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση.

Αλλά οι ποικίλοι διώκτες ανά τον κόσμο – και ίσως αυτό να είναι το κρίσιμο σημείο – ξέρουν καλύτερα από τους ανύποπτους καταναλωτές! Έχουν δίκιο να μισούν τους Χριστιανούς αφού ο Χριστός ξεβολεύει. Ανατροπές φέρνει.

Όσοι τόν ακολουθούν δεν παραξενεύονται. Αυτή αρχικά ήταν η μοίρα τους, απλώς κατά καιρούς τό λησμονούν. Δικό τους πρόβλημα, οφείλουν να τό σπουδάσουν πάλι.

Άλλη είναι η απορία, όμως. Γιατί σωπαίνουν όσοι άθεοι και αγνωστικιστές προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα; Τι συμβαίνει και γίνονται επιλεκτικοί;

Keywords
εποχη, εν λόγω, Χριστούγεννα, πασχα, αιγυπτος, λιβυη, κορεα, συλλυπητήρια, easter, γαλλια, ελλαδα, ξωκλήσια, αθηνα, διαδηλωσεις, world, watch, list, συγκεκριμένο, Κορμός Χριστουγέννων, δωρο πασχα, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, ομπαμα, γιορτη σημερα, ξωκλήσια, κοινωνια, χωρες, το θεμα, αφγανισταν, γερμανια, δωρα, θεμα, ιταλια, κινα, μωρα, ρουχα, σρι λανκα, φωτογραφια, αθεοι, αυστρια, ανθρωπος, αρρωστια, αυτοκολλητα, βιεννη, βοδια, βομβα, βορεια, βορεια κορεα, βρισκεται, φαγητο, φαγητα, γεγονος, γινεται, γινονται, δεντρα, δουβλινο, εγινε, υπαρχει, εκθεση, εκκλησια, εν λόγω, ενσταση, ερυθραια, ηγεμονας, ιδια, εικοσι, υπηρεσιες, υπομονη, ισχυει, θεια κοινωνια, θεος, ιησου, εικονα, ινδονησια, ισλαμ, κενυα, κτιρια, λαθος, λειτουργια, λογια, μαδριτη, μηνυματα, μοιρα, μυαλο, νιγηρια, νοημα, νορβηγια, παιδια, πακισταν, πιστη, πολωνια, συγκεκριμένο, συρια, συλλυπητήρια, σομαλια, σωμα, συνθηματα, ταφοι, τορινο, τρια, τσουναμι, χαιρομαστε, χειροτερα, χριστος, δικαιωμα, δικιο, εκκλησιες, φυλακες, χωρα, watch, list, νοσοκομειο, ο χριστος, σημαια, θεια, θελω να, χαιρεται
Τυχαία Θέματα
Χριστιανούς,christianous