Ο Βαρουφάκης θέλει να κάνει...πανευρωπαϊκό κόμμα και παρομοιάζει τον Τσίπρα με τον ανόητο Σίσυφο

«Δεν θα είμαι υποψήφιος» στις επικείμενες εκλογές απαντά κατηγορηματικά ο Γιάνης Βαρουφάκης οποίος μάλιστα μιλώντας στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC δήλωσε πως «αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο». Ανέφερε μάλιστα με έμφαση: «Πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί
σε πανευρωπαικό κόμμα».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του κόμματος σχολίασε πως άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει «μια πολιτική χωρίς λογική» και να τονίσει ως επιμένει πως η συμφωνία με τους δανειστές δεν έπρεπε να υπογραφεί αφού εκτιμά πως «σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι».

Μάλιστα παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».
Για τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξέφρασε τη συμπάθειά του αλλά «αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα