Ο Τσίπρας, ο Ολάντ και το ΠΑΣΟΚ: Φερόμενος διάλογος του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο

«Τι έγινε με το ΠΑΣΟΚ, πήγε πάλι με τη ΝΔ;» φέρεται να ρώτησε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σε διάλογο που είχαν μεταξύ τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «συμβαίνουν αυτά στην πολιτική», με τον Φρανσουά
Ολάντ να λέει ότι δεν ξέρει πώς να βοηθήσει με αυτή την κατάσταση.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να αποκρίθηκε ότι δεν θέλει βοήθεια στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά «θέλω να με βοηθήσεις να αποφύγω τα εμπόδια του Σόιμπλε».

Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, η συνομιλία αυτή έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο Παρίσι. Ωστόσο, πηγές του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν, κάνοντας λόγο για «κατασκεύασμα του Μαξίμου και του Τσίπρα που προκαλεί γέλιο».

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι «όσα ψέματα και αν πει για μας ο κ. Τσίπρας, εμείς δεν θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια γι’ αυτόν. Με την πολιτική του επιβάρυνε επιπλέον την οικονομία με κόστος δεκάδων δις ευρώ. Το βιώνει άλλωστε ο ελληνικός λαός καθημερινά. Μόνο οι νέοι φόροι και οι περικοπές κοινωνικών παροχών για τα έτη 2015 και 2016, φθάνουν στα 7,2 δισ. ευρώ».

Η κ. Γεννηματά κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δέσμιος των αδιεξόδων του, συνεχίζει να πολώνει και να διχάζει. Ανακαλύπτει παντού εχθρούς, ακόμη και στους κοινωνικούς εταίρους. Τέλος, επειδή επικαλείται συνεχώς τον σχηματισμό Κεντροαριστερής κυβέρνησης στην Πορτογαλία, να του υπενθυμίσω ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να κυβερνά με την ακροδεξιά απόφυση των ΑΝΕΛ».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα