Ο Τσίπρας για το infogov και το kathimerinotita.gov

Με τρία tweet ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι από σήμερα λειτουργεί το infogov, που αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο για την επικοινωνία του πολίτη με την διοίκηση. Το infogov εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνηση να αλλάξει την σχέση κράτους και πολιτών μέσα από την χρήση του διαδικτύοιυ και των κοινωνικών δικτύων και “συμπληρώνει” το kathimerinotita.gov

“Η βελτίωση της σχέσης κράτους-πολίτη βασίζεται στην έγκυρη
ενημέρωση για δράσεις της διοίκησης &την αποτελεσματική επικοινωνία με αυτήν. Για τον σκοπό αυτό βρίσκεται ήδη σε λειτουργία η εφαρμογή άμεσης ενημέρωσης για το κυβερνητικό έργο #infogov http://www.minadmin.gov.gr/?p=21833”, ανακοίνωσε στο tweet του ο Αλ. Τσίπρας και υπενθύμισε ότι “ακόμα,οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν για παραλείψεις της διοίκησης ή να προτείνουν βελτιώσεις με την υπηρεσία https://www.kathimerinotita.gov.gr”.

Ο σκοπός της εφαρμογής “infogov” είναι να ενημερώνει τους πολίτες για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της κυβέρνησης και παράλληλα να αποτελέσει πηγή πληροφοριών για θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Η εφαρμογή περιέχει τις ακόλουθες κατηγορίες:

Κοινωνική Αλληλεγγύη &Πρόνοια

Παιδεία

Υγεία

Ανάπτυξη &Οικονομία

Εργασία &Κοινωνική Ασφάλιση

Περιβάλλον &Ενέργεια, Αγροτική Ανάπτυξη

Πολιτισμός &Αθλητισμός

Δημόσια διοίκηση &Αυτοδιοίκηση

Άλλα Θέματα

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποια/ες από τις παραπάνω κατηγορίες θεμάτων θέλουν να ενημερώνονται μέσω αυτόματων ειδοποιήσεων, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή «notification» για την κάθε κατηγορία. Η εφαρμογή «infogov» είναι πλέον διαθέσιμη στα λειτουργικά συστήματα «android» και «ios». Επίσης οι χρήστες μπορούν να την κατεβάσουν σε smartphones και σε tablets. Για να εντοπίσουν την εφαρμογή, εισάγεται αντίστοιχα η φράση «infogov» στο πεδίο έρευνας είτε του «Play Store», είτε του «App Store».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα