Ο τελευταίος κληρονόμος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πέθανε σε ηλικία 92 ετών

Ο Οσμάν Βαγιαζίτ Οσμάνογλου, η 44η «κεφαλή» της Οθωμανικής δυναστείας πέθανε σε ηλικία 92 ετών την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει η τουρκική Daily Sabah, ο Οσμάνογλου ήταν ο δεύτερος γιος του Ιμπραχίμ Τεβφίκ, εγγονού του σουλτάνου Αμπντούλ Μετζίτ Α', από την τέταρτη γυναίκα του. Εάν η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπήρχε ακόμα, θα ήταν ο σουλτάνος Βαγιαζίτ ο Γ'.

Sultan Abdulmecid'in torunu Osman Bayezid Osmanoğlu 92 yaşında NY'ta

Rahmeti Rahman'a kavuşmuştur.Sürgünde doğmuştu sürgünde de vefat etti. pic.twitter.com/t0KvjI2CG6

— Ufuk Önalan (@UfukOnalan44) January 7, 2017

Ήταν το πρώτο μέλος της Οθωμανικής δυναστείας (οίκος του Οσμάν) που γεννήθηκε στην εξορία, και ο πρώτος επικεφαλής της που γεννήθηκε μετά τη διάλυση της αυτοκρατορίας. Μετά τον χωρισμό των γονιών του, ο πατέρας του πέθανε το 1931, και η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε, με έναν Αμερικανό. Το 1941 ο ίδιος μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη μητέρα του, τον μεγαλύτερο αδελφό του και τους δύο ετεροθαλείς αδελφούς του. Υπηρέτησε στον στρατό των ΗΠΑ και εργάστηκε σε βιβλιοθήκη στη Νέα Υόρκη.

Mort de l’dynastie #Ottomane Osman Bayezid Osmanoğlu le 23 juin 1924 à #Paris 6 janvier 2017 meurt à 83 par:@kultur_istanbul @ceylaneb pic.twitter.com/LMLFszA7mb

— Arif Özavci (@ahmetarifaltun3) January 9, 2017

O Οσμάν Βαγιαζίτ Οσμάνογλου δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έκανε ποτέ παιδιά. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2009, με τον θάνατο του Ερτουργούλ Οσμάν, κατέστη επικεφαλής του Οίκου του Οσμάν.

Sultan Abdülmecid Han'ın üçüncü kuşak torunu ve hanedanın 44'üncü reisi Osman Bayezid Osmanoğlu, New York'ta 93 yaşında vefat etti. pic.twitter.com/Gxfbw8vbtx

— Medyanın Elli Tonu (@Medyanin50Tonu) January 7, 2017

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα