Ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου φωτογραφίζεται μαζί με τις συντρόφους των αρχηγών κρατών

Δεν είναι και πολλές οι όμορφες στιγμές που μας προσφέρει ο Donald Trump, αλλά η συγκεκριμένη είναι μία από εκείνες που μπορούμε να απολαύσουμε. Ο λόγος για την φωτογραφία που έβγαλαν οι σύζυγοι και σύντροφοι των αρχηγών κρατών κατά την διάρκεια της συνόδου του NATO και συμπεριέλαβε και τον Gauthier Destenay, ο οποίος είναι ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Ο Destenay παντρεύτηκε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου,
Xavier Bettel, το 2015, όταν επετράπη ο γάμος ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια στην χώρα, ενώ ήδη από το 2013, που ο Bettel έγινε πρωθυπουργός, το ζευγάρι είχε κάνει σύμφωνο συμβίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον μοναδικό πρωθυπουργό/ αρχηγό κράτους, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του, ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλους στο μέλλον και προωθώντας την ισότητα στον γάμο και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.

Στην φωτογραφία μαζί με τον Destenay, είναι η Melania Trump, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Brigitte Macron, η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, Emine Gulbaran Erdogan, η βασίλισσα Mathilde του Βελγίου, η σύντροφος του Γενικού Γραμματέα του NATO, Ingrid Schulerud, η σύντροφος του Προέδρου της Βουλγαρίας, Desislava Radeva, η σύντροφος του πρωθυπουργού της Σλοβενίας, Mojca Stropnik και η Πρώτη Κυρία της Ισλανδίας, Thora Margret Baldvinsdottir.

Εκτός από εμάς, και το Twitter ενθουσιάστηκε με αυτές τις φωτογραφίες.

the best thing I've seen in a while;"husband of Luxembourg's gay PM joined other NATO leaders' spouses for a photo op" #GauthierDestenay pic.twitter.com/QFYU4aGnSg

— Beyza Burcak (@beyzaburcak) May 26, 2017

gauthier destenay is honestly goals

— Luiz Ricardo (@luizrricardo) May 26, 2017

My favourite pic of the #Nato summit. Go #Luxembourg. https://t.co/qtGb83sWiJ

Nina Lamparski (@ninaism) May 26, 2017

This picture is just everything. Simple statement of equality #pride #lgbt #Luxembourg #gauthierdestenay
(AURORE BELOT/AFP/Getty Images) pic.twitter.com/tiByhWPeEi

— Alan Palmer (@PalmerAlan) May 26, 2017

My New hero #gauthierDestenay First husband from Luxembourg . À big step for equality #symbolism #NATOsummit #firstwivesclub pic.twitter.com/p5YWv3OFjG

— Bru London (@Brubrulondon) May 26, 2017

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα