Ο πύραυλος που εκτόξευσε πρόσφατα η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως ήταν πιο ισχυρός από τον προηγούμενο

Ο πύραυλος που εκτόξευσε την Κυριακή η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως ήταν πιο ισχυρός από εκείνον του 2012, όμως εξακολουθεί να της λείπει η εμπειρογνωμοσύνη που είναι απαραίτητη για να παραγάγει έναν βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος θα μπορεί να φθάσει την αμερικανική επικράτεια, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

Ο πύραυλος, που μετέφερε στο διάστημα δορυφόρο παρατήρησης της γης, εκτοξεύθηκε το πρωί της Κυριακής και τέθηκε σε τροχιά δέκα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

Η εκτόξευση αυτή, που παραβιάζει
πολλά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών μερικές εβδομάδες μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, καταδικάστηκε ευρέως ως συγκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με γραμμή στόχευσης για την Πιονγκγιάνγκ την τελειοποίηση εξοπλισμών ικανών να πλήξουν την αμερικανική επικράτεια.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο μηχανισμός που εκτοξεύθηκε την Κυριακή ήταν παρόμοιος με τον πύραυλο Unha-3 που εκτοξεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2012.

Όμως το βεληνεκές του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φθάνει τα 12.000 χλμ έναντι 10.000 του προηγούμενου μοντέλου.

Ο πύραυλος, που διαθέτει τρεις βαθμίδες, έθεσε με επιτυχία σε τροχιά ένα αντικείμενο, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για δορυφόρο ο οποίος λειτουργεί, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ωστόσο η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία προκειμένου να μετατρέψει μια ρουκέτα σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), υπογράμμισε. Αυτό θα σήμαινε πως η Πιονγκγιάνγκ ελέγχει τη τεχνολογία επανόδου στην ατμόσφαιρα, έπειτα από τη φάση της βαλλιστικής πτήσης, κάτι που δεν συνέβη σε αυτή την περίπτωση, εξήγησε.

Η τροχιά του πυραύλου που εκτοξεύθηκε την Κυριακή είναι παρόμοια με εκείνην του μηχανισμού που εκτοξεύθηκε το 2012, πρόσθεσε ο νοτιοκορεάτης αξιωματούχος. Τα συντρίμμια της πρώτης βαθμίδας του Unha-3 είχαν εντοπιστεί από τη Νότια Κορέα ανοικτά των δυτικών ακτών της.

Αυτή τη φορά, η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως φρόντισε ώστε αυτή η πρώτη βαθμίδα του πυραύλου να εκτοξευθεί εν πτήσει προκειμένου να καλύψει τα τεχνικά ίχνη του, πρόσθεσε οαξιωματούχος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα