Ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών τηλεφώνησε στον Τσίπρα

Ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών τηλεφώνησε στον Τσίπρα!

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ηγέτη της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγη ώρα. Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στις οποίες ο Τζιάννι Πιτέλλα συμπεριλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,
που βρισκόταν στην Κουμουνδούρου, αναζήτησε ο ίδιος ο Τζιάννι Πιτέλλα, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Τζιάννι Πιτέλλα για την πρόσφατη δήλωσή του με την οποία απάντησε στο δημοσίευμα του Spiegel, που εμφάνιζε την Μέρκελ να συμφωνεί σε ενδεχόμενο «Grexit». Ο Τζιάννι Πιτέλλα είχε απαντήσει στο δημοσιεύμα πως «το ότι οι γερμανικές δεξιές δυνάμεις προσπαθούν να δράσουν σαν σερίφης της Ελλάδας ή οποιουδήποτε κράτους-μέλους της Ε.Ε. δεν είναι μόνο απαράδεκτο, αλλά πάνω απ' όλα είναι λάθος».
Από την πλευρά του ο Τζιάνι Πιτέλλα τόνισε ότι έκανε αυτήν τη δήλωση διότι την πιστεύει και ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Ζήτησε, επίσης, τη μεγίστη δυνατή συνεργασία όλων προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στις οποίες, όπως τόνισε, συμπεριλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στην βασική, κατά τη γνώμη του, αντιπαράθεση αυτήν την περίοδο στην Ευρώπη, ανάμεσα στις συντηρητικές και προοδευτικές πολιτικές.
Keywords
Τυχαία Θέματα