Ο πιο μακρινός γαλαξίας που έχει βρεθεί ως τώρα

Έγχρωμη εικόνα του CEERS-93316.

Έναν γαλαξία σε απόσταση 35 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη αποκάλυψαν παρατηρήσεις που έγιναν με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ο συγκεκριμένος γαλαξίας, γνωστός ως CEERS-93316, υπήρχε «μόλις» 235 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang.

Πριν καταστούν διαθέσιμα τα δεδομένα από το James

Webb- το οποίο είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο που είχε ποτέ η NASA και είναι πολύ πιο ευαίσθητο από τον προκάτοχό του, το εμβληματικό Hubble- ο πιο μακρινός γαλαξίας που είχε εντοπιστεί ποτέ ήταν ο GN-z11, σε απόσταση περίπου 32 δισ. ετών φωτός από εμάς.

Στην έρευνα που οδήγησε στον εντοπισμό του πιο μακρινού (πλέον) γαλαξία συμμετείχαν επίσης επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, το Sorbonne Universite, το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και το Sonoma State University.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Κυψέλη: Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε νεκρό στο διαμέρισμά τουΝέα επικίνδυνη τάση με βελόνες κατά θαμώνων σε νυχτερινά κλαμπ εξαπλώνεται στην ΕυρώπηΗ Έλεν Πομπέο κάνει ένα βήμα πίσω (και ίσως ετοιμάζει την έξοδό της) από το «Grey’s Anatomy»
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο πιο μακρινός γαλαξίας που έχει βρεθεί ως τώρα,