Ο Ντουτέρτε διακόπτει τις κοινές στρατιωτικές δοκιμές ΗΠΑ-Φιλιππινών

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, δήλωσε ότι θα σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές δοκιμές με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η τελευταία εκπαίδευση θα σημειωθεί την επόμενη εβδομάδα και αυτό γιατί ο Ντουτέρτε δεν θέλει «να ντροπιάσει τον υπουργό Αμύνης» του.

Ο Ντουτέρτε είχε δηλώσει εξ αρχής ότι είναι αντίθετος με την «παρεμβατική» πολιτική των ΗΠΑ. Ο ίδιος επιθυμεί μάλιστα να συνάψει οικονομικές συμφωνίες με τη Ρωσία
και την Κίνα και μια συνεργασία με τις ΗΠΑ ίσως σταθεί εμπόδιο στις βλέψεις του. Παρόλα αυτά, η στρατιωτική συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών λόγω της συμφωνίας που είχε υπογραφεί στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Μια ακόμα διαφωνία μεταξύ Ντουτέρτε-Ομπάμα έχει να κάνει με την επιθυμία του πρώτου να επαναφέρει την θανατική ποινή στις Φιλιππίνες, κάτι που οι ΗΠΑ καταδικάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων υπερασπίστηκε εκ νέου τις προθέσεις του για επαναφορά της θανατικής ποινής, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι η εξάπλωση του αθεϊσμού. Κατά τον ίδιο, οι άνθρωποι δεν φοβούνται τον νόμο γιατί δεν φοβούνται τον Θεό, τον οποίο και επικαλέστηκε στον λόγο του.

«Που ήσουν όταν σε χρειαζόμασταν;» τον ρώτησε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα