Ο Μητσοτάκης έριξε το γάντι σε Τσίπρα και... γαλάζιους βουλευτές. Ποια αντίμετρα θα υπερψηφίσει η ΝΔ

Στη ΝΔ γνώριζαν εξαρχής ότι η κίνηση του κυβερνητικού επιτελείου να διαχωρίσει τα μέτρα και τα αντίμετρα σε δυο άρθρα είχε ως έμμεσο - αλλά προφανή - στόχο να εγκλωβίσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μην καταψηφίσουν το "λαϊκό" πακέτο μέτρων στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή.

Στον επικοινωνιακό "κοινωνικό" διαχωρισμό του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε έναν τακτικό ελιγμό παρουσιάζοντας (στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA)
την δίκη του "αντιπρόταση" απέναντι στα αντίμετρα της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι η λογική του Πρωθυπουργού βρίσκεται στα όρια της πολιτικής εξαπάτησης, από τη στιγμή που - όπως είπε - τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο αν πετύχουμε υπέρβαση του στόχου του πλεονάσματος, δηλαδή πλεόνασμα της τάξης του 5,5% και πρόσθεσε:

"Τα αντίμετρα δεν ωφελούν αυτούς που θίγονται από τα μέτρα. Ο κ. Τσίπρας φέρνει μέτρα 3,6 δισ. ευρώ και φέρνει ένα φερετζέ με τα αντίμετρα που ποτέ δεν θα εφαρμοστούν".

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τη δίκη του λίστα με τα γαλάζια αντίμετρα τα οποία προκάλεσε την κυβέρνηση να φέρει καλώντας τον Πρωθυπουργό να επιστρέψει στην κοινωνία το 0,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος το οποίο παρήχθη με την υπερφορολόγηση.

Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα εξειδικεύοντας την πρότασή του:

Όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Κόστος περίπου 180.000.000.
Μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13%.
Κατάργηση του φόρου στο κρασί με κόστος 55 εκατομμύρια ευρώ.
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%.
Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από 24% που είναι σήμερα, με κόστος 100 εκατ. ευρώ.

Σε πολιτικό επίπεδο η γαλάζια αντιπρόταση ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή αποτελεί - σύμφωνα με συνεργάτες του Πρόεδρου της ΝΔ - και μια έμμεση "οδηγία" στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η καταψήφιση του πακέτου μέτρων - αντίμετρων της κυβέρνησης από πλευράς τους λαμβάνει χαρακτηριστικά "ψήφου εμπιστοσύνης" στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας τους προηγουμένως "διέξοδο" με τη δίκη του πρόταση για τα αναγκαία αντίμετρα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα