Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στον κήπο της κατοικίας του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ακροατήριο 150 προσκεκλημένων την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, ο τ. Πρωθυπουργός κ. Παν. Πικραμμένος, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ,
ο Δ/νων Σύμβουλος της AXA, οι Πρόεδροι των Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ελλήνων Εξαγωγέων και δώδεκα Πρόεδροι και εκπρόσωποι Διμερών Επιμελητηρίων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Βρετανός Πρέσβης κ. John Kittmer, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία του με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελήτηριο κατά την τετραετή θητεία του, συνεργασία που ενίσχυσε και διεύρυνε τους εμπορικούς δεσμούς των δύο χωρών. Σε ό, τι αφορά στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και την απόφαση του Βρετανικού λαού να αποχωρήσει η χώρα από την ΕΕ, ο Βρετανός Πρέσβης υπογράμμισε πως η οικονομία του Η.Β. συνεχίζει να είναι ισχυρότατη, η προσέκλυση μεγάλων επενδύσεων εμφανίζεται ενισχυμένη και σημείωσε πως η χώρα του προετοιμάζεται μεθοδικά για τις διαπραγματεύσεις. Τόνισε δε πως η έξοδος από την ΕΕ σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αποχώρηση από την Ευρώπη.

Η Βρετανή Πρόεδρος του Επιμελητήριου κα Ευγενία Χανδρή, ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη κ. John Kittmer, άοκνο συμπαραστάτη και οικοδεσπότη των εκδηλώσεων με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα κατά την 4ετή θητεία του στη χώρα μας: «Λάτρης και δεινός γνώστης της ελληνικής γλώσσας και παιδείας, ο κ. John Kittmer επανέφερε τον Λόρδο Μπάυρον στην περίοπτη θέση που του ανήκε στην κεντρική αίθουσα υποδοχής του ιστορικού κτηρίου της κατοικίας του Άγγλου Πρέσβη, που με την ενεργητικότητά του, τον ενθουσιασμό του, το εκτόπισμά του και την λάμψη του, το μετέτρεψε σε πυρήνα επαγγελματικών εκδηλώσεων». «Ειδικά αυτή η βραδιά», τόνισε η κα Ευγ. Χανδρή, «είναι μεγάλης συναισθηματικής σημασίας, αφού αυτό είναι το τελευταίο Β2Β δείπνο με οικοδεσπότη τον κ. John Kittmer». Ολοκληρώνοντας η πρόεδρος του BHCC, ευχαρίστησε θερμά τον κεντρικό ομιλητή κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τον κ. Νίκο Μακρόπουλο, αντιπρόεδρο του BHCC και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, που ήταν Diamond Sponsor της εκδήλωσης, ο οποίος και προλόγισε τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος, Έλληνας πρόεδρος του Επιμελητήριου, εξέφρασε την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και των Ελλήνων πολιτών, για το πολιτικό περιβάλλον που αντί να συσπειρωθεί και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδηγεί τα τελευταία οκτώ χρόνια ως ακυβέρνητο πλοίο σε όλο και πιο τρικυμιώδεις θάλασσες.

«Μόνο στα τελευταία 6 χρόνια, έχουμε αλλάξει 6 πρωθυπουργούς , 7 υπουργούς οικονομικών και 10 υπουργούς εξωτερικών», υπογράμμισε ο κ. Οικονομόπουλος, «τη στιγμή που το Η.Β. και η Γερμανία αντιμετώπισαν την κρίση με έναν. Και είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες και οι επιχειρηματίες που συνεχίζουμε να προσπαθούμε και να ρισκάρουμε, να εργαζόμαστε και να επενδύουμε στη χώρα μας, παρότι όλα αυτά τα χρόνια κανένας από τους κυβερνώντες δεν μας παρείχε ούτε ξεκάθαρο σχέδιο πλεύσης ούτε σταθερότητα, αλλά ούτε και συγκεκριμένο στόχο.»

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα, - ώστε, αφού επιζήσουμε, να μπορέσουμε με κοινό όραμα να ονειρευτούμε, σχεδιάσουμε και ξαναχτίσουμε την Ελλάδα προς το 2050 - είναι σταθερότητα, δικαιοσύνη, λογική κι ευημερία», συνέχισε ο κ. Οικονομόπουλος. «Δικαιοσύνη με την κατάργηση του προνομίου της ποινικής ασυλίας των βουλευτών και υπουργών, αποτελεσματική διακυβέρνηση με την συνταγματική θεσμοθέτηση σταθερής τετραετούς κοινοβουλευτικής περιόδου και ανάπτυξη με την δημιουργία ενός σταθερού και συνταγματικά προστατευόμενου ως προς τη διάρκεια φορολογικού συστήματος που θα κάνει την Ελλάδα λίκνο των πιό ικανών, επινοητικών, μορφωμένων και πλούσιων πολιτών και επιχειρήσεων του πλανήτη. Ειδικότερα, ενός σταθερού δεκαετούς κατ’ ελάχιστον φορολογικού συστήματος που θα περιλαμβάνει έμμεσους και άμεσους φόρους και θα είναι απλό, ξεκάθαρο και ελκυστικό, όχι μόνο για ντόπιους και ξένους επενδυτές αλλά για όλους του Έλληνες». Κλείνοντας, ο κ. Οικονομόπουλος επεσήμανε τα άμεσα και σημαντικά οφέλη για τον τόπο και την προσέλκυση αναγκαίων επενδύσεων τουλάχιστον €150 δις μέχρι το 2020 από την ταχύτερη δυνατή εθνική συναίνεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τρεις αυτές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση. Καθώς, παρά τις διαφωνίες τους σε άλλα σημαντικά ζητήματα, κατ’ ιδίαν, φαίνεται πως συμφωνούν.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαρθρωτικών αλλαγών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιστροφή επενδύσεων – ελληνικών και ξένων – αλλά και ικανού ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα μας και επομένως τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά στον δημόσιο τομέα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για γενναία περικοπή δαπανών, μην παραλείποντας βεβαίως να υπογραμμίσει πως το πρόβλημα δεν εστιάζεται στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά στην αδυναμία αξιοποίησης και αξιολόγησής τους. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ελάφρυνσης της δυσβάσταχτης - για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – φορολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η εφαρμογή μιας ηπιότερης φορολογικής πολιτικής θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε επίπεδο εσόδων, κυρίως γιατί θα βελτιώσει τη συλλογική συνείδηση και θα περιορίσει δραστικά την φοροδιαφυγή.

Τέλος, ο κ. Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ως βασική προϋπόθεση της εξόδου από την πολιτική και οικονομική κρίση την άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς περιορισμούς ως προς το εύρος της, διαδικασία που αποτελεί την μοναδική «θεραπεία» πολλών από τα κακώς κείμενα του πολιτικού μας συστήματος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού σε στενή συνεργασία με το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Η Ευρώπη θα πρέπει να φέρεται στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας αυτό που είναι. Δηλαδή η χώρα σύνορο της Ευρώπης στην Ανατολική Μεσόγειο. Αντίστοιχα η Ελλάδα οφείλει να λειτουργεί ως χώρα σύνορο της Ευρώπης», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος, αναφερόμενος στο έργο του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνησή του θα αξιοποιήσει τα κοινοτικά κονδύλια για περαιτέρω εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενοποίησης Α.Δ.Τ., ΑΜΚΑ και Α.Φ.Μ. σε ένα αριθμό για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα πολίτη.

Εκτός από την ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, την εκδήλωση στήριξαν χορηγικά οι εταιρίες GRIVALIA PROPERTIES - Platinum Sponsor, KPMG, ELDORADO GOLD και E&Y – Gold Sponsors, καθώς και οι PRICE WATERHOUSE COOPER, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ HEINEKEN, DELOITTE και CAPE SHIPPING – Supporters, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η Huffington Post Greece.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
μητσοτακης, αθηναικη ζυθοποιια, huffington post, πικραμμενος, σεβ, axa, τραπεζες, eurobank, john, δημοψηφισμα 2015, σημαίνει, ευρωπη, συγκεκριμένο, ελλαδα, δις, αμκα, properties, kpmg, ζυθοποιια, heineken, huffington, feed, property, εθνικη τραπεζα, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αμκα μου, οικονομικη κριση, γερμανια, εθνικη, εξοδος, θητεια, οικονομοπουλος, οικονομια, πειραιως, πλαισιο, σεβ, axa, eurobank, kpmg, αγωνια, αδυναμια, αθηναικη ζυθοποιια, δημοσιο, δις, δωδεκα, ευγενια, αιθουσα, ειπε, εμπορικο επιμελητηριο, ευρωπη, ζυθοποιια, κυβερνηση, λαμψη, λικνο, νικο, οκτω, οραμα, περιβαλλον, πλοιο, συγκεκριμένο, σχεδιο, εφαρμογη, ερωτησεις, john, heineken, huffington post, huffington, χωρα, feed, properties, κειμενα, κηπο, property, σημαίνει, θαλασσες, θανου, βεβαιως
Τυχαία Θέματα