Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον αρχηγό του στρατού

Μόλις για δυόμιση χρόνια διατήρησε το αξίωμα του επικεφαλής του στρατού της Βόρειας Κορέας ο στρατηγός Ri Young-gil , πριν εκτελεστεί με απόφαση του ηγέτη της χώρας Kim Jong-un.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας ο Ri Young-gil κατείχε την θέση του αρχηγού του στρατού από τον Αύγουστο του 2013 μετά από τον διορισμό του από τον Kim Jong-un.

Είναι σχεδόν αδύνατο να επαληθευθεί η είδηση ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, διεθνείς παρατηρητές είχαν επισημάνει πως η επιρροή
του στα πράγματα έβαινε μειούμενη.

Gen Ri Yong-gil, Chief of General Staff of the North Korean Army was in Karachi for IDEAS 2014 - meeting Pak minister pic.twitter.com/hZ4owlGWRS

— omar r quraishi (@omar_quraishi) December 4, 2014

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Νότιας Κορέας, μεταδίδει πως ο στρατηγός κατηγορήθηκε ότι κινεί διαδικασίες για προσωπικό του όφελος, ως αποτέλεσμα της διαφθοράς, και για το λόγο αυτό ο Kim διέταξε την εκτέλεσή τους.

"Η εκκαθάριση στέλνει ένα μήνυμα που βοηθά να πειθαρχήσει το στρατιωτικό σώμα." ανέφερε ο Kim Yong Hyun, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Dongguk στη Σεούλ.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο τρόπος που επιβλήθηκε η ποινή στον Ri Young-gil.

ΠΗΓΗ: independent.co.uk

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα