Ο ιρακινός στρατός απελευθέρωσε την ανατολική Μοσούλη

Ο ιρακινός στρατός ανακατέλαβε σήμερα, Τετάρτη, την ανατολική Μοσούλη, μεταδίδει το BBC, απελευθερώνοντάς την από τους τζιχαντιστές που είχαν εισβάλει σε αυτή πριν από περίπου δύο χρόνια.

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης, η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε η ανακατάληψη την ανατολική όχθη του ποταμού Τίγρη, που χωρίζει την πόλη στα δύο. Η γραμμή άμυνας
των τζιχαντιστών είχε σπάσει πριν από δύο μήνες, όμως η επιχείρηση επιβραδύνθηκε, μετά από μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην τακτική του Ισλαμικού Κράτους, που απάντησε με βιαιοπραγίες.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο αριθμός θα αυξάνεται όσο ο ιρακινός στρατός θα καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερα εδάφη. Να σημειώσουμε ότι με επιτυχία εκκενώθηκε το Πανεπιστήμιο της Μοσούλης, το οποίο είχαν μετατρέψει οι τζιχαντιστές σε «εργοστάσιο» παραγωγής χημικών όπλων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα