Ο Ερντογάν δηλώνει πως χάνει την υπομονή του με την κρίση στη Συρία. Απειλεί να στείλει τους πρόσφυγες σε άλλες χώρες

Η υπομονή της Τουρκίας μπορεί να εξαντληθεί όσον αφορά την κρίση στη Συρία και θα μπορούσε να αναγκαστεί να αναλάβει δράση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τα Ηνωμένα Έθνη να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν αυτό που χαρακτήρισε "εθνοκάθαρση" στη χώρα.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη για ανειλικρίνεια όταν καλούν την Τουρκία να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους σύρους πρόσφυγες αντί να αναλάβουν δράση
να αποτρέψουν την αιματοχυσία στη γειτονική της χώρα.

"Υπάρχει πιθανότητα το νέο κύμα προσφύγων να φθάσει τους 600.000 αν οι αεροπορικές επιδρομές συνεχιστούν, Ετοιμαζόμαστε για αυτό", είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ στην Άγκυρα.

"Θα δείξουμε υπομονή μέχρις ενός σημείου και στη συνέχεια θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία μας δεν περιμένουν άσκοπα εκεί", είπε, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει πληροφορίες ότι υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις στη Συρία πραγματοποιούν "ανελέητες σφαγές".

Ο Ερντογάν είπε πως η συριακή κρίση δεν θα επιλυθεί χωρίς τη δημιουργία ασφαλών ζωνών και πως θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε να παραμείνουν οι Σύροι στη χώρα τους.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους επιβεβαίωσε επίσης μια συνομιλία που διέρρευσε στα ΜΜΕ ανάμεσα στον ίδιο, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά την οποία ο Ερντογάν απείλησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι θα πλημμυρίσουν με μετανάστες αν η χώρα του δεν λάβει ένα ικανοποιητικό ποσό για να τους φιλοξενήσει στο έδαφός της.

"Είμαι υπερήφανος που το είπα. Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των προσφύγων (...) Τους είπαμε [των Ευρωπαίων]: λυπούμαστε, θα ανοίξουμε τις πύλες και θα πούμε 'αντίο' στους μετανάστες", είπε.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα