Ο Έντι Σλιμάν αποχώρησε από διευθυντής δημιουργικού του οίκου Yves Saint Laurent

Ο Εντί Σλιμάν αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή δημιουργικού στην εταιρία Yves Saint Laurent (YSL) ύστερα από τέσσερα χρόνια θητείας, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρία ειδών πολυτελείας Kering.

Η Kering, που δεν έδωσε κανένα λόγο για την αποχώρηση του Σλιμάν και δεν είπε εάν θα λάβει αποζημίωση, ανακοίνωσε ότι εν ευθέτω χρόνο θα ανακοινωθεί η νέα οργανωτική δομή του δημιουργικού τμήματος της
εταιρίας.

Η αποχώρηση του Σλιμάν δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον του ταχύτερα αναπτυσσόμενου εμπορικού σήματος του ομίλου. Όταν ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος το 2012, ο Σλιμάν άφησε το αποτύπωμά του στο γνωστό οίκο μόδας. Γνωστός για την τάση του να ελέγχει τα πάντα, από τις διαφημιστικές καμπάνιες - όπου ο ίδιος τραβούσε τις φωτογραφίες - έως την εικόνα και την αίσθηση που έδινε η ιστοσελίδα της εταιρίας, ο Σλιμάν μετονόμασε τον οίκο σε Saint Laurent, με την Kering, ωστόσο, να αναφέρεται σε αυτόν ως Yves Saint Laurent στη σημερινή της ανακοίνωση.

Ο Σλιμάν βοήθησε να υπερδιπλασιαστούν οι πωλήσεις της YSL στα 974 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τη μια από τις λίγες εταιρίες του κλάδου των οποίων τα έσοδα ανήλθαν στα επίπεδα του 1 δισεκ. δολαρίων. Αναλυτές εκτιμούν ότι η YSL θα συνεισφέρει περίπου 12% στην αύξηση των λειτουργικών κερδών της Kering την επόμενη τριετία.

«Περιμένουμε ότι η διοίκηση της Kering θα έχει ένα αξιόπιστο σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα είναι σε θέση ανακοινώσει σύντομα τον διάδοχό του», ανέφεραν αναλυτες της Citi.

Η μετοχή της Kering κατέγραφε νωρίτερα πτώση κατά 2,4%, με τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 1,6%.
Στην Kering ανήκουν επίσης οι οίκοι Balenciaga, Stella McCartney και Alexander McQueen, ενώ όμιλος ειδών πολυτελείας ελέγχει και την εταιρία αθλητικών ειδών Puma.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα