Ο αξιωματικός του Λιμενικού που σώζει μετανάστες παλεύοντας με τα κύματα

Είναι ο φύλακας άγγελος των μεταναστών, ο άνθρωπος που παλεύει με τα κύματα καθημερινά και σώζει ζωές. Ο άνθρωπος που μόλις προχθές ξέσπασε σε κλάματα όταν έμαθε ότι ένα παιδάκι δύο χρονών που ο ίδιος κατάφερε να σώσει δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα. Είναι ο ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ένας άνθρωπος ταγμένος στο καθήκον ο οποίος δίνει καθημερινά με χαμηλές αποδοχές αλλά υψηλό αίσθημα καθήκοντος.

Όπως μεταδίδει το lesvosnews.net, ο 41χρονος αξιωματικός μίλησε στην ΕΡΑ
Αιγαίου και τον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβά για το περιστατικό του ναυαγίου που έλαβε χώρα στις 30/10/2015. Ο ίδιος περιέγραψε τις προσπάθειες του πληρώματος να επαναφέρουν στη ζωή το μόλις δύο χρονών αγοράκι που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

«Μόλις φτάσαμε στο φουσκωτό αντικρίσαμε δυστυχώς μια από τις γνωστές εικόνες. Σχεδόν 50 άτομα στοιβαγμένα σε ένα φουσκωτό ημιβυθισμένο και αρκετοί από αυτούς να βρίσκονται μέσα στο νερό. Άμεσα το πλήρωμα άρχισε να ηρεμεί τον κόσμο και να τον επιβιβάζει στο σκάφος. Δυστυχώς επικρατούσε πανικός και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καταστροφικός. Όλοι προσπαθούσαν να ανέβουν γρήγορα στο σκάφος και είναι απόλυτα κατανοητή μια τέτοια αντίδραση σε αυτές τις συνθήκες. Ενώ προχωρούσε η διάσωση είδαμε μέσα στο φουσκωτό να βρίσκεται ένα μικρό παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, σφηνωμένο κυριολεκτικά σε έναν αεροθάλαμο που είχε ξεφουσκώσει.

Αμέσως πήδηξα μέσα στη βάρκα και το ανέβασα στο σκάφος. Μαζί με τη Ζωή Λειβαδίτη αρχίσαμε να κάνουμε μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή. Έδειξε κάποια σημάδια ανάνηψης αλλά είχε πιει πάρα πολύ νερό. Δε θα ξεχάσω την εικόνα του. Αυτό το παιδί δεν έφταιξε σε τίποτα και όμως πλήρωσε με τη ζωή του τα εγκλήματα άλλων. Δεν έχω ξανασυναντήσει περιστατικό να πνίγεται κάποιος μέσα στη βάρκα. Είναι απάνθρωπο να στοιβάζουν 50 ανθρώπους μέσα σε βάρκες που δε θα έπρεπε καν να μπαίνουν στο νερό. Το συγκεκριμένο παιδί δυστυχώς δε φορούσε σωσίβιο και δυστυχώς είναι πολλοί που ταξιδεύουν έτσι. Τους στέλνουν σε βέβαιο θάνατο».

Δείτε το βίντεο:

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα