Ο άνθρωπος που έκανε την «καλύτερη δουλειά στον κόσμο» αποκαλύπτει την πραγματικότητα

Πολλά έχουν ειπωθεί για την «καλύτερη δουλειά του κόσμου». Αναφερόμαστε φυσικά στην εταιρεία THIRDHOME, η οποία παρέχει πολυτελείς κατοικίες για διακοπές και ανακοίνωσε ότι ψάχνει κάποιον ο οποίος θα ταξιδεύει στον κόσμο για 3 μήνες, θα μείνει σε περίπου 12 πολυτελή σπίτια δωρεάν και θα μοιράζεται όλη αυτή την εμπειρία μέσα από μπλογκ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και για όλα τα παραπάνω θα πληρωθεί 10.000 δολάρια τον μήνα.

Όλα μοιάζουν
υπέροχα αλλά μήπως είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά; Την απάντηση δίνει ο Ben Southall, ο οποίος επιλέχθηκε ανάμεσα σε 34.684 άλλους υποψήφιους από 200 χώρες το 2009 για να αναλάβει για έξι μήνες την πρώτη «καλύτερη δουλειά του κόσμου», εκείνη του «επίσημου πρέσβη» της νήσου Χάμιλτον της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας του τουριστικού φορέα του Κουίνσλαντ για την προώθηση της ευρύτερης περιοχής στα social media.

«Ήταν η καλύτερη δουλειά στον κόσμο, αλλά και η πιο απαιτητική στον κόσμο,» δηλώνει. «Θυμάμαι ότι είχε γίνει ένα πάρτι για τον νικητή στη νήσο Χάμιλτον, αλλά δεν μπόρεσα να πάω επειδή έδινα τη μία συνέντευξη μετά την άλλη.»

Μέσα σε 24 ώρες ο Southall χρειάστηκε να δώσει 124 συνεντεύξεις σε κανάλια από όλο τον λόσμο, ενώ κατά τη διάρκεια αυτών των έξι μηνών, έδωσε συνέντευξη και στην Oprah Winfrey, ενώ παρουσίασε μία σειρά έξι επεισοδίων για το National Geographic, την οποία είδαν πάνω από 135 εκατομμύρια σπίτια. Οι «καρποί« του έργου του; Τουλάχιστον 60 blogs, 2.000 φωτογραφίες, 47 βίντεο και 1.500 tweets.

«Δεν χρειάζεται ταλέντο για να γίνεις σελέμπριτι,» λέει. «Επομένως ίσως οι άνθρωποι κάνουν αίτηση επειδή θέλουν αυτό. Αλλά οι αιτούντες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει πολλή δουλειά.»

Η ζωή του κυλούσε όντως σε τρελούς ρυθμούς, αφού επισκέφθηκε τουλάχιστον 60 νησιά, μένοντας μόλις τρεις μέρες στο κάθε ένα. «Προσαρμοζόμουν ανάλογα, μερικές φορές θα ήμουν σε πολυτελές ξενοδοχείο έξι αστέρων και άλλες φορές μέσα σε μία τέντα,» θυμάται.

Και όπως λέει, όταν ήρθε η ώρα, ήταν έτοιμος να αποχαιρετήσει την «καλύτερη δουλειά στον κόσμο»: «Όταν δουλεύεις πολύ σκληρά, χρειάζεσαι ένα διάλειμμα».

Τι θα συμβούλευε λοιπόν όσους θέλουν να κάνουν αίτηση για τη δουλειά στην THIRDHOME; Να σκεφτούν από τώρα τι θα κάνουν αφότου λήξει η σύμβασή τους, για να μην νιώσουν ότι πέφτουν από γκρεμό όταν επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή. Απλό, έτσι;

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα