Ο New Yorker αφιερώνει το εξώφυλλό του στον Νομπελίστα Bob Dylan

Την Πέμπτη 13/10, η Σουηδική Ακαδημία βράβευσε τον Bob Dylan με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2016, αναγνωρίζοντάς του πως «δημιούργησε νέες μορφές ποιητικής έκφρασης στο πλαίσιο της αμερικανικής παράδοσης του τραγουδιού». Έτσι ο Dylan έγινε ο πρώτος Αμερικανός που κέρδισε το βραβείο μετά τη νίκη του Toni Morrison to 1993, αλλά και ο πρώτος μουσικός, ανεξαρτήτου εθνικότητας, που βραβεύθηκε με το εν λόγω
Νόμπελ.

Σήμερα, 14/10, ο New Yorker απέτεινε φόρο τιμής στον μεγάλο Αμερικανό τροβαδούρο, αφιερώνοντάς του ένα ολόκληρο εξώφυλλο.

Στο σχετικό κείμενο που συνοδεύει το εξώφυλλο, η καλλιτεχνική διευθυντής του New Yorker, Françoise Mouly, γράφει: «Ένα ρίγος διέτρεξε τη σπονδυλική μου στήλη όταν είδα πως ο David Remnick (σ.σ. βασικός συντάκτης του περιοδικού) είχε προσπαθήσει να με βρει νωρίς το πρωί για ένα επείγον θέμα. Τι νέα τροπή είχε πάρει η πολιτική καμπάνια; (λες και υπάρχει περιθώριο για άλλες ανατροπές!) Ποια τρομοκρατική πράξη ή φυσική καταστροφή μας είχε πλήξει; Είχε πεθάνει κάποιος; Ευτυχώς, τα νέα ήταν καλά -για την ακρίβεια, η πιο ακραία μορφή καλής είδησης. Οι συγγραφείς μας είχαν συλλέξει τους αγαπημένους τους στίχους του Bob Dylan και εγώ επικοινώνησε με τους καλλιτέχνες μας. Μέσα σε λίγες ώρες, η Malika Favre, μια Γαλλίδα καλλιτέχνης που ζει στο Λονδίνο, έστειλε αυτή την εικόνα για να μας βοηθήσει να γιορτάσουμε μια στιγμή βαθιάς ευτυχίας».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα