Ο Curry θυμήθηκε τα... περσινά

Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό: Θα βλέπαμε δηλαδή μία έκδοση του περσινού καταιγιστικού Stephen Curry. Αυτό λοιπόν έμελλε να γίνει τα χαράματα, όταν ο δις MVP της Regular Season του ΝΒΑ πήρε "φωτιά" κόντρα στους Lakers και με 32 πόντους με 6/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ οδήγησε τους Warriors στη νίκη με 123-112. Από κοντά και ο Kevin Durant
με 27 πόντους και ο Klay Thompson με 19 πόντους και 8 ασίστ, σε μία βραδιά που έμοιαζε να είναι βγαλμένη από τα όνειρα των φίλων του Golden State, έστω και σε φιλικό παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή βέβαια και οι Lakers δεν έδειξαν να φοβούνται. Ίσα-ίσα που πάλεψαν όσο μπορούσαν, μειώνοντας κάποια στιγμή στους 7 πόντους (105-98) περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Απλώς δεν είχαν αρκετή δύναμη για να κοντράρουν τους φιναλίστ των Τελικών του ΝΒΑ. Το ευχάριστο για τους Lakers βέβαια δεν ήταν άλλο από την εμφάνιση του Νο2 του φετινού draft, Brandon Ingram, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, όντας ο κορυφαίος σε απόδοση της ομάδας του παρέα με τους Nick Young (19 πόντοι) και D'Angelo Russell (16 πόντοι, 9 ασίστ αλλά και 7 λάθη).

Νίκη γοήτρου για τα... "δεύτερα" των Knicks

Celtics και Knicks παρατάχθηκαν κυρίως με "παγκίτες" στο μεταξύ τους παιχνίδι, με εξαίρεση την παρουσία των Kristaps Porzingis και Joakim Noah για τους δεύτερους. Και ο Porzingis έμελλε να είναι και αυτός που έκανε την διαφορά για τις δύο ομάδες, αφού ο Λετονός φόργουορντ πρόλαβε να σημειώσει 20 πόντους σε 23 λεπτά συμμετοχής και παρέα με τον Kyle O'Quin (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Sasha Vujacic (12 πόντοι) να οδηγήσουν τους Νεοϋορκέζους στη νίκη με 121-96.

Για τους Celtics, που είδαν τον Marcus Smart να αποχωρεί με διάστρεμμα από το παιχνίδι, το Νο3 του φετινού draft, Jaylen Brown, είχε 17 πόντους, με τον Terry Rozier να προσθέτει 13 πόντους και τον R.J Hunter 12 πόντους.

"Καθάρισαν" οι... συνήθεις ύποπτοι για τους Raptors

Kyle Lowry και DeMar DeRozan συνθέτουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα guards στο ΝΒΑ. Και φρόντισαν να το αποδείξουν αυτό στο φιλικό με τους Pistons στο Detroit, όπου οδήγησαν το Toronto στη νίκη με 103-92, σημειώνοντας παρέα 53 πόντους (27 ο Lowry και 26 ο DeRozan). Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έλεγε κάποιος, κυρίως επειδή αμφότεροι οι αντίπαλοι επέλεξαν να δώσουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους βασικούς παίκτες τους, δείγμα ότι ήθελαν αυτή τη νίκη γοήτρου.

Για τους Pistons, ο Andre Drummond είχε 16 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Kentavious Caldwell-Pope 16 πόντους και οι Tobias Harris και Marcus Morris από 14 πόντους.

"Αγρίεψε" ο Towns

Ο Karl-Anthony Towns είχε καλές και κακές στιγμές στην φετινή preseason. Η καλύτερη στιγμή του ωστόσο ήρθε στον αγώνα που έδωσαν οι Wolves τα χαράματα με τους Grizzlies. Το Νο1 του draft του 2015 ήταν πραγματικά ασταμάτητος, έχοντας 31 πόντους με 17/17 βολές (!) και 9 ριμπάουντ στη νίκη της ομάδας του με 101-94 επί του Memphis. Από κοντά τον ακολούθησε και ο Gorgui Dieng, ο οποίος είχε 19 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, ενώ 18 πόντους είχε ο Zach LaVine, σε μία βραδιά που δεν αγωνίστηκε ο Andrew Wiggins για λόγους ξεκούρασης.

Για το Memphis, που πλέον έχε ρεκόρ 4-2 στην preseason, o Wayne Selden Jr. είχε 17 πόντους με 5/9 τρίποντα και ο Zach Randolph 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Vince Hunter είχε 6 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 13 λεπτά συμμετοχής. Ο Marc Gasol έμεινε στους 6 πόντους με 2/10 σουτ σε 20 λεπτά συμμετοχής, ωστόσο το σημαντικό για αυτόν ήταν πως έδειξε να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τον δεξιό του αστράγαλο, στον οποίο είχε υποστεί διάστρεμμα πριν μερικές ημέρες.

Ακάθεκτοι οι Rockets

Το... σέξι μπάσκε του Houston υπό τις οδηγίες του Mike D'Antoni συνεχίζεται! Με ηγέτη τον James Harden (23 πόντοι, 11 ριμπάουντ) το Houston επιβλήθηκε με 106-91 των Mavericks στο Dallas και έφτασε έτσι τις 5 νίκες σε 6 φιλικά παιχνίδια! Θετικός ήταν ακόμα ο Ryan Anderson με 14 πόντους, ενώ 13 πόντους είχε ο Eric Gordon, ενώ ο Clint Capela πρόσθεσε 12 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Για τους Mavericks, που έχουν μόλις 2 νίκες σε 6 φιλικά παιχνίδια, ο Wesley Matthews είχε 15 πόντους και ο Dirk Nowitzki 12 πόντους, ενώ ο Harrison Barnes έμεινε στους 8 πόντους με 1/9 σουτ και 6/6 βολές.

Πολυβόλο ο Lillard

Στο τελευταίο τους φιλικό πριν την έναρξη της σεζόν, οι Blazers επιβλήθηκαν με 88-84 των Jazz στην Utah, κλείνοντας την preseason με ρεκόρ 4-2. Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό και για τους Jazz, που από την πλευρά τους έκλεισαν την preseason με ρεκόρ 3-3. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Damian Lillard, ο οποίος είχε 27 πόντους με 11/16 σουτ και 4 ριμπάουντ, με τον Evan Turner να προσθέτει 15 πόντους και τον C.J McCollum 11 πόντους αλλά με 5/14 σουτ.

Για τους Jazz, που αγωνίστηκαν για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς τους τραυματίες Gordon Hayward, Derrick Favors και Alec Burks, ο George Hill είχε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Rudy Gobert 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 κοψίματα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα