Ντάισελμπλουμ: Οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι ολοκληρωμένες

Το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων το οποίο προτάθηκε από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας «απέχει πολύ από το να είναι ολοκληρωμένο» έκρινε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το σχέδιο αυτό «είναι πολύ μακριά από το να είναι ολοκληρωμένο, και οι Έλληνες το γνωρίζουν» είπε ο Ντάισελμπλουμ χθες Κυριακή στο Άμστερνταμ, σε μια συζήτηση την οποία οργάνωσε η κεντροαριστερή εφημερίδα De Volkskrant.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ,
ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της χώρας του, αναφερόταν σε μια επιστολή του Έλληνα ομολόγου του Γιάνη Βαρουφάκη που έλαβε την Παρασκευή.

«Οι έξι πρώτες μεταρρυθμίσεις» που αναφέρονται στην επιστολή αυτή «είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν θα γίνουν αποδεκτές ως το 30% των μεταρρυθμίσεων που θέλουν να εφαρμόσουν» σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια, συνέχισε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ.

Η πρόταση είναι «σοβαρή» μεν, αλλά η Ευρωομάδα «δεν αποδέχεται όλα» όσα προτείνονται, πρόσθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το να επιτευχθεί μια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις είναι «μια δύσκολη διαδικασία που θα πάρει χρόνο» προέβλεψε ακόμη, μιλώντας μία ημέρα πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα