Ντάισελμπλουμ: Μόνη πολιτική προθεσμία για την Ελλάδα το τέλος Ιουνίου

Η συζήτηση για το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού για την ευρωζώνη, τονίζει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

«Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες», ανάμεσα στην Αθήνα και το υπόλοιπο Eurogroup τονίζει ο ίδιος ενώ προσθέτει ότι «είναι πολύ νωρίς για να ελπίζουμε σε μια οριστική συμφωνία στις
11 Μαΐου» συμπληρώνοντας ότι μοναδική πολιτική προθεσμία είναι τα τέλη Ιουνίου για την Ελλάδα όταν δηλαδή και λήγει το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης.

«Η συζήτηση ως προς την ανακούφιση του χρέους δεν είναι ταμπού. Το μόνο πράγμα που είναι πολιτικά αδύνατο, είναι η διαγραφή της ονομαστικής αξίας του χρέους. Όμως, αυτή η συζήτηση θα παρέμβει μόνο όταν ολοκληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα», επεσήμανε και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ, το οποίο συνιστά μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα