Νίκη και αγωνία για Warriors

Ο Stephen Curry βρέθηκε ξανά παρέα με τους συμπαίκτες του στο παρκέ. Και, όπως συνέβη και την τελευταία φορά που συνυπήρξαν (στον πρώτο αγώνα της σειράς με τους Rockets) δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο λόγω τραυματισμού. Η λεπτομέρεια της υπόθεσης; Σε αντίθεση με τον προηγούμενο τραυματισμό του, αυτόν τον κατάλαβαν όλοι, αφού όλοι τον είδαν να πέφτει σφαδάζοντας στο παρκέ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου όταν γλίστρησε στον ιδρώτα του Donatas Motiejunas, ο οποίος παραπάτησε και σύρθηκε, αφήνοντας το αποτύπωμά του στο γήπεδο. Μένει τώρα να φανεί πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα τραυματισμού του,
από την σοβαρότητα του οποίου θα κριθεί και το ταβάνι των Warriors.

Αυτό που είναι σίγουρο, πάντως, είναι ότι το Golden State δεν χρειαζόταν την βοήθεια του MVP της περσινής σεζόν για να κερδίσει αυτό το Houston. Φρόντισε για αυτό η τριάδα των Klay Thompson, Draymond Green και Andre Iguodala, που σημείωσαν όλοι μαζί 63 πόντους. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως ακόμα και χωρις τον Curry οι Πρωταθήλητές δεν θα είχαν θέμα. Όχι τουλάχιστον όσο οι Rockets αρνούνται να παίξουν άμυνα.

Φωτιά από την περιφέρεια!

Οι Warriors είχαν σε κακή βραδιά τον Curry (μέχρι να αποχωρήσει τραυματίας δηλαδή), ο οποίος είχε 6 πόντους και 5 ασίστ με 1/7 τρίποντα στα δύο πρώτα δωδεκάλεπτα. Ακόμα κι έτσι, βέβαια, είναι πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι τελείωσαν τον αγώνα με 21 εύστοχα τρίποντα (σε 40 προσπάθειες!), επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ για αγώνα πλέι-οφ. Και στη μέση όλων αυτών βρισκόταν ο Thompson με 23 πόντους και 7/11 τρίποντα, με τον Green να προσθέτει 18 πόντους με 4/6 τρίποντα και τον Iguodala 22 πόντους με 3/4 τρίποντα.

Για τους Rockets, που για ακόμα μία φορά φέτος απογοήτευσαν με την εμφάνισή τους, o Dwight Howard είχε 19 πόντους και 15 ριμπάουντ, με τον James Harden να προσθέτει 18 πόντους και 10 ασίστ και τον Michael Beasley 17 πόντους, σε μία βραδιά που οι Rockets θα θέλουν γρήγορα να αφήσουν πίσω τους.

Ντέρμπι μέχρι να τραυματιστεί ο Curry

To Golden State μπήκε καλύτερα στο παρκέ και παρά την λογική “σκουριά” του Curry κατάφερε να ξεφύγει με 27-17. Πολύ γρήγορα πάντως το Houston θα αντιδρούσε, καταφέρνοντας χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 12-2 να ισοφαρίσει σε 29-29, με τον Harden να είναι αυτός που έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ένα τρελό τρίποντο. Κι αν στην δεύτερη περίοδο οι Rockets συνέχισαν να είναι για τα καλά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι την καλή βραδιά των Howard και Beasley, τα δεδομένα δεν θα αργουσαν να αλλάξουν. Και για να γίνει αυτό, χρειάστηκε πρώτα να αποχωρήσει τραυματίας ο Curry στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο το Houston περίμενε την κατάρρευση του Golden State. Αντ' αυτού, ήρθε η κατάρρευση των Rockets, που είδαν τους Warriors να συσπειρώνονται από την απουσία του σταρ τους και να σημειώνουν 41 πόντους με 8 τρίποντα στην τρίτη περίοδο (!), έναντι 20 πόντων των Rockets στο ίδιο διάστημακαι να ξεφεύγουν με 97-76! Κάπως έτσι, η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με το Golden State να κάνει.. πάρτι και τους Rockets να μην καταφέρνουν ποτέ να κατεβάσουν την διαφορά κάτω από τους 15 πόντους.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα