Νέο περιστατικό με απειλητικά μηνύματα σε βάρος φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Νέο περιστατικό απόπειρας εκφοβισμού με απειλητικά μηνύματα εις βάρος φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων καταγγέλθηκε και ερευνάται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το συμβάν σχετίζεται με την υπόθεση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος έπεσε θύμα και τραμπουκισμού, γεγονός που τον οδήγησε, όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, στην αυτοκτονία.

Σύμφωνα
με δηλώσεις στη HuffPost Greece, του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη, ένας ακόμη σπουδαστής δέχθηκε σειρά απειλητικών μηνυμάτων σχετικά με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Την περασμένη εβδομάδα μου τηλεφώνησε η μητέρα ενός φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής η οποία ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη λόγω του ότι ο γιος της δεχόταν απειλητικά μηνύματα με περιεχόμενο που αφορούσε στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη» δήλωσε ο κ. Τσούκαλης.

O κ. Τσούκαλης, όπως είπε, έφερε σε επαφή τον φοιτητή και την οικογένειά του με τον συνεργάτη του στα Ιωάννινα, Φώντα Βρόσγο ο οποίος τους παρέπεμψε στην Αστυνομία.

Ο κ. Τσούκαλης τόνισε πως δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες, από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας, ωστόσο διευκρίνισε πως επρόκειτο για τέσσερα με πέντε μηνύματα τα οποία όλα είχαν σχέση με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σε ερώτηση για το εάν ο φοιτητής που δέχθηκε τα απειλητικά μηνύματα ήταν φίλος του Γιακουμάκη, ο κ. Γιώργος Τσούκαλης απάντησε πως δεν ήταν φίλοι αλλά καλοί γνωστοί.

Στη HuffPost Greece μίλησε και ο κ. Φώντας Βρόσχος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «φτάνει η ώρα που θα ανοίξουν τα στόματα» καθώς όλο και πιο πολλοί φοιτητές είναι έτοιμοι να μιλήσουν για όσα συνέβαιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Επίσης, επιβεβαίωσε πως στο στόχαστρο των αρχών και βάσει των μαρτυριών των φοιτητών, μια ομάδα τριών τεσσάρων σπουδαστών από την Κρήτη είναι αυτή που προέβαινε σε τραμπουκισμούς και γενικότερα επιδείκνυε μια απαράδεκτη συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται πως ήδη οι εισαγγελικές Αρχές και η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αναζητούν τους διαχειριστές της ιστοσελίδας του Διαδικτύου, που ανήρτησε υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Επίσης χθες η Εισαγγελία, για το ίδιο ζήτημα, άσκησε συμπληρωματική δίωξη με την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου.

Η συμπληρωματική δίωξη αφορά το αδίκημα της πρόκλησης σε εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος που τελείται από μίσος.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή στις εταιρείες GOOGLE INC και TWITTER «να παράσχουν άμεσα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανεύρεση των ηλεκτρονικών ιχνών των υπαιτίων.

Σημειώνεται πως με αυτοτελή διάταξη την οποία προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας. θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών όποιος κατηγορείται για bullying.

Με την ίδια ποινή θα τιμωρείται και όποιος παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε το συμβάν.
Keywords
Αναζητήσεις
γαλακτοκομικη ιωαννινων νεα τωρα
Τυχαία Θέματα