Νέα Υόρκη: Πυρκαγιά στο υπόγειο του εμβληματικού καταστήματος Tiffany (video)

Πυρκαγιά ξέσπασε στο εμβληματικό κοσμηματοπωλείο της Tiffany & Co, στη Νέα Υόρκη

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης (FDNY) εξέδωσε συναγερμό για το περιστατικό στο 10όροφο κτίριο που βρίσκεται στην 57η οδό και την 5η λεωφόρο, στο Μανχάταν.

H πυρκαγιά προήλθε από βλάβη σε μετασχηματιστή που εξυπηρετεί το κατάστημα Tiffany

& Co. στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης μ’΄αποτέλεσμα να αναδειχθούν πυκνοί γκρίζοι καπνοί κάτω από το εμβληματικό κτίριο την Πέμπτη και να τραυματιστούν έλαφρα δύο άτομα, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε στο ίδιο το κατάστημα, αλλά οι πυροσβέστες βοήθησαν περίπου 100 άτομα να βγουν από το κτίριο για προληπτικούς λόγους, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τζόζεφ Κάρλσεν. 

Η πυρκαγιά αναφέρθηκε λίγο μετά τις 9:30 π.μ. και τέθηκε υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι, δήλωσαν οι πυροσβέστες. 

USA: Światowej sławy sklep Tiffany's, który niedawno przeszedł renowację za 500 milionów dolarów, zapalił się w Nowym Jorku. Nie wiadomo, co się stało ani kto został ranny. pic.twitter.com/up0s0SPLrK

— PolskiQutsider (@polskiqoutsider) June 29, 2023

Το κτίριο επαναλειτούργησε τον Απρίλιο μετά από ανακαίνιση, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου κεντρικού ορόφου όπου εκτίθενται τα κοσμήματα του καταστήματος.

Tiffany's flagship store in Manhattan is on fire, authorities say https://t.co/MzThZTk5hE

— Citizen Telegraph (@ctztelegraph) June 29, 2023

Το κοσμηματοπωλείο έγινε παγκοσμίως γνωστό από την ταινία του 1961 «Breakfast at Tiffany’s», με πρωταγωνίστρια την Όντρεϊ Χέπμπορν, ενώ φιλοξενεί έργα τέχνης του Βρετανού, Ντάμιεν Χιρστ.

Se incendia tienda de lujo Tiffany's de la Quinta Avenida de Nueva York.

Lea: https://t.co/YGgJ5gwI8o#ListínDiariopic.twitter.com/DwGBE2x2S0

— LISTÍN DIARIO (@ListinDiario) June 29, 2023

Παράλληλα με έναν μουσειακό χώρο, η πρόσοψη του καταστήματος -που χρονολογείται από το 1940- διαθέτει ένα άγαλμα του Άτλαντα και ένα ρολόι πάνω από περιστρεφόμενες πόρτες, τα οποία ανακαινίστηκαν όλα προσφάτως. 

Tο πολυτελές κατάστημα λιανικής πώλησης που ιδρύθηκε το 1837 από τον κοσμηματοπώληΤσαρλς Λιούις Τίφανι. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την LVMH το 2021.

Λεπτομέρειες σχετικά με τραυματισμούς από την πυρκαγιά δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες. Οι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προγραμμάτισαν ενημέρωση στον τόπο της πυρκαγιάς αργότερα την Πέμπτη.

Πηγή: BBC, Associated Press

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΓαλλία: Συγκρούσεις και επεισόδια στην πορεία για τον 17χρονο ΝαέλΕρντογάν: «Θα διδάξουμε τους αλαζόνες Δυτικούς ότι η προσβολή των μουσουλμάνων δεν είναι ελεύθερη έκφραση»Ρώμη: Η 17χρονη που βρέθηκε νεκρή σε καρότσι λαϊκής «ίσως ήταν έγκυος»
Keywords
Τυχαία Θέματα