Νέα «βόμβα» Γεωργιάδη: Ανοίγει ο δρόμος για να έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ ιδιωτικά ιατρεία

Μετά τα απογευματινά χχειρουργεία, τα οποία θα λειτουργήσουν από τον Απρίλιο, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε και την άρση της απαγόρευσης στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν ιδιωτικά ιατρεία, που ισχύει από την ίδρυση του ΕΣΥ.

 Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, στο επόμενο νομοσχέδιο θα υπάρχει άρθρο όπου θα δίνεται άδεια στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν κα ιδιωτικά ιατρεία.

Όπως υποστήριξε, γίνεται «για να δώσει κίνητρο στους γιατρούς και να μειώσει τις άγονες προσλήψεις ιδίως στα νησιά» σημείωσε.

Αναφερόμενος και στα απογευματινά χειρουργεία ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «θα υπάρχουν κάποια δωρεάν έως ότου εξαντληθούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στη συνέχεια το μοντέλο είναι αυτός που έχει να πληρώσει  να πηγαίνει σε απογευματινό χειρουργείο κι αυτός που δεν έχει, αντί να περιμένει έξι μήνες να περιμένει τρεις. Και όλοι είναι κερδισμένοι».

Πηγή: ΕΡΤ

Related...Απογευματινά χειρουργεία από 300 έως 2.000 ευρώ - Αναλυτικά η λίστα με τις επεμβάσειςΠαίδων Αγλαία Κυριακού: Με «δανεικούς» αναισθησιολόγους τα τακτικά χειρουργεία από ΔευτέραΠότε, πώς και πόσο θα κοστίζουν τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεωργιάδη, Ανοίγει, ΕΣΥ,georgiadi, anoigei, esy