Νέα δημοσκόπηση: Μία ανάσα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Σχεδόν ισόπαλα τα δύο κόμματα

Σημαντική είναι τα ευρήματα μίας νέας δημοσκόπησης η οποία διενεργήθηκε το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου σε πανελλαδικό επίπεδο από την ProRata.

Σύμφωνα με αυτήν, η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει κλείσει σημαντικά με τη διαφορά να βρίσκεται μόλις στη μία μονάδα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Πιο αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό
20%, η ΝΔ 19% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 4%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, ΛΑ.Ε. 2,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 2%, Άλλο 3,5%, Άκυρο/λευκό 5,5%, Αποχή18,5%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά της αδιευκρίνιστη ψήφου η οποία φτάνει το 31%.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα