Μουντιάλ: Με απαγγελία στίχων από το Κοράνι ξεκινά η τελετή έναρξης (Βίντεο)

Ένας εργαζόμενος περπατά μέσα στο στάδιο Al-Bayt στις 12 Νοεμβρίου 2022, ενόψει του τουρνουά ποδοσφαίρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ.

Το Κατάρ ενσωματώνει την ισλαμική κουλτούρα στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ που θα λάβει χώρα στο στάδιο Αλ Μπαΐτ, στις 20 Νοεμβρίου (16:00, ώρα Ελλάδας), πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Α′ Ομίλου μεταξύ των οικοδεσπότων και του Εκουαδόρ.

Οι διοργανωτές απόφάσισαν

η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου να ξεκινήσει, όχι με συναυλίες, πασαρέλες με μοντέλα, μουσική και χορό, αλλά μ′ ένα πιο... παραδοσιακό τρόπο.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται σε βίντεο από τις πρόβες της τελετής έναρξης που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο, 100 παιδιά Χαφίζ απαγγέλλουν στίχους από το Κορανί στο γήπεδο ενώ φορούν τα παραδοσιακά ρούχα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ίδιο το στάδιο Αλ Μπαΐτ έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει καφίγια, δηλαδή το παραδοσιακό ισλαμικό καπέλο που φορούν οι μουσουλμάνοι άνδρες.

Qatar is first Muslim country to host FIFA World Cup. The tournament opens [dress rehearsal] with a recitation from the Quran. https://t.co/I7qN5EB96Rpic.twitter.com/in5J8S59YB

— CJ Werleman (@cjwerleman) November 17, 2022

Το στάδιο Αλ Μπαΐτ βρίσκεται 40 χλμ βόρεια της Ντόχα. Ονομάστηκε και σχεδιάστηκε από τις σκηνές που χρησιμοποιούν οι νομάδες στον Κόλπο.

Το Κατάρ είναι η πρώτη μουσουλμανική χώρα που φιλοξενεί Μουντιάλ

Με πληροφορίες από Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΜουντιάλ - Αποφασισμένη για περιβραχιόνιο «One Love» η Αγγλία: «Ας πληρώσουμε και πρόστιμο»Μουντιάλ: Απαγορεύτηκε η μπύρα και το ακλοόλ στα γήπεδα του ΚατάρΠως ζουν οι γυναίκες στο Κατάρ του Μουντιάλ
Keywords
Τυχαία Θέματα