Μόσχα: Tρομοκρατική επίθεση του ISIS σε συναυλιακό χώρο με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες (Βίντεο)

Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση εξαπέλυσαν ένοπλοι το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στη βορειοδυτική Μόσχα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση όπως γνωστοποίησε στο κανάλι του Telegram όπως μεταδίδει το Reuters.

Η πλήρης δήλωση που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης στο Telegram έχει ως εξής:

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών

στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στον τόπο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τρία άτομα με στολές παραλλαγής άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους με αυτόματα όπλα και πέταξαν χειροβομβίδα ή αυτοσχέδια βόμβα. Σύμφωνα με το IFX, στις επιθέσεις συμμετείχαν έως και πέντε ένοπλοι.

Ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης Crocus City Hall, 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν, ανέφερε το Κεντρικό Κέντρο Επιχειρήσεων της FSB.

Ο κατάλογος του Υπουργείου Υγείας της περιοχής της Μόσχας κάνει λόγο για 145 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση και αναφέρει συνολικά τα ονόματά τους. 

Πέντε τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, οι περισσότεροι τραυματίες φέρουν τραύματα μέτριας σοβαρότητας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας, Andrei Vorobyov.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι αρκετά παιδιά σύμφωνα με την Επίτροπο για τα δικαιώματα των παιδιών στη Μόσχα, Olga Yaroslavskaya.

Πλέον η έκταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά την επίθεση στον Κρόκο καλύπτει 12.900 τετραγωνικά μέτρα, ανέφερε το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης. Το Crocus City Hall είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δημοφιλείς μουσικούς χώρους στην περιφέρεια της Μόσχας.

Οι ρωσικές δυνάμεις της τάξης ανακοίνωσαν ότι ”αναζητούν” τους δράστες που ευθύνονται για την ένοπλη επίθεση και την πυρκαγιά.

″Ειδικές μονάδες της Ρωσικής Εθνοφρουράς εργάζονται στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall. Αναζητούν εγκληματίες και εκκενώνουν το κτίριο απομακρύνοντας τους πολίτες”, ανακοίνωσε η εθνοφρουρά Rosgvardia στον λογαριασμό της στο Telegram.

Η ρωσική εθνοφρουρά ολοκλήρωσε τον έλεγχο των χώρων στάθμευσης γύρω από το δημαρχείο του Κρόκου και δεν βρήκε εκρηκτικά, δήλωσε Ρώσος βουλευτής.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Alexander Khinshtein πρόσθεσε ότι τα μέλη της εθνικής φρουράς συνεχίζουν τους ελέγχους της γύρω περιοχής.

Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές, οι δράστες διαφεύγουν της σύλληψης, αν και νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε προσαχθεί ένας ύποπτος.

Επίσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύονται φωτογραφίες από τους φερόμενους ως δράστες μέσα στο λευκό όχημα, με το οποίο διέφυγαν αφού σκόρπισαν τον θάνατο:

❗️❗️❗️BREAKING NEWS❗️❗️❗️

THE FIRST PICTURES OF THE TERRORISTS WHO CREATED CHAOS IN RUSSIA❕#Moscow#Russianpic.twitter.com/FTL250HmVD

— cutter
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόσχα, Πυροβολισμοί, Βίντεο,moscha, pyrovolismoi, vinteo