Μίσος και βία στην Θεσσαλονίκη: Όχλος νεαρών κυνηγά και επιτίθεται σε τρανς άτομα (βίντεο)

(Προσοχή, στα βίντεο ακούγονται ύβρεις)

Σκηνές βίας και παράλογου, τυφλού μίσους που σοκάρουν και προκαλούν ντροπή όσο και ερωτήματα, εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου. Ένας όχλος αποτελούμενος από δεκάδες άτομα, στην πλειοψηφία του νεαρής ηλικίας έβρισε, επιτέθηκε και κυνήγησε δύο νεαρά τρανς άτομα.

Για την επίθεση συνελήφθησαν μόνο 21 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί)  από τα περίπου 150, και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Οι εννέα θα περάσουν αυτόφωτο

την Δευτέρα ενώ οι 12 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων και εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος των γονιών. 

-Μαρινάκης για Θεσσαλονίκη: Οι αυτουργοί των αποτρόπαιων πράξεων θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη-Κασσελάκης για Θεσσαλονίκη:Δείτε το βίντεο,ας αναλογιστούμε τον ρατσισμό στην κοινωνία (βίντεο) - Αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσηςΤο χρονικό

Στα βίντεο που δημοσιεύουν το ThessToday και το Thestibval φαίνεται μια μεγάλη ομάδα δεκάδων ατόμων να κινείται στην πλατεία Αριστοτέλους και σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ  στόχος τους είναι τα δύο τρανς άτομα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά υπήρξε λεκτική επίθεση από ένα άτομο κατά των δύο 21χρονων τρανς ατόμων. Στην συνέχεια ένα δεύτερο πρόσωπο τους προσέγγισε και τους έφτυσε στο πρόσωπο. Καθώς τα θύματα έβλεπαν να κινούνται απειλητικά εναντίον τους, το ένα εξ αυτών έριξε στο πρόσωπο του επιτιθέμενου το  παγωτό που κρατούσε. 

Τότε, ένα μπουλούκι 100-150 ατόμων που ήταν στο σημείο άρχισε όλο να κινείται επιθετικά προς τους δύο τρανς.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η κατάσταση έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Όπως λένε, οι επιτιθέμενοι άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα, όπως μπουκάλια και πέτρες, να κυνηγούν τα θύματά τους διατυπώνοντας απειλές, ενώ έβριζαν, έφτυναν και έκαναν άσεμνες χειρονομίες.  

Όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας στο ThessToday,  «Τα δυο παιδιά ευτυχώς βρήκαν καταφύγιο μέσα σε ένα κατάστημα εστίασης. Παρόλα αυτά οι δράστες ήρθαν και χτυπούσαν τα τζάμια φωνάζοντας ”αφήστε τους έξω να τους κανονίσουμε εμείς”. Αν δεν τους φυγάδευαν, τα παιδιά θα ήταν στο νοσοκομείο. Μπορεί να είχαμε και νεκρό. Η αγριότητα ήταν πρωτοφανής. Τρέχανε μέσα στο πλήθος και διψούσαν για βία».

Στον εισαγγελέα  οι συλληφθέντες - Οι εννέα περνούν αυτόφωρο, ελεύθεροι οι ανήλικοι 

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, σύμφωνα με  την σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ”απομάκρυναν με ασφάλεια” τα δύο άτομα που δέχθηκαν επίθεση, και προχώρησαν σε 21 συλλήψεις ενώ γίνεται λόγος για επίθεση ”με ρατσιστικό υπόβαθρο”. 

Συνελήφθησαν 12 αλλοδαποί και 9 ημεδαποί ”σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά”.

Όλοι προσήχθησαν στον εισαγγελέα και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Οι εννέα συλληφθέντες που είναι ενήλικοι και κρατούνται θα δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα. 

Οι 12 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων. Εξετάζεται μάλιστα εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος των γονιών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή.

Αγγελούδης: ”Χυδαία ομοφοβική επιθεση”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, με δήλωσή του καταδίκασε τη χθεσινοβραδινή ομοφοβική επίθεση σε βάρος μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία, ομοφοβική επίθεση στην καρδιά της πόλης. Η αποδοχή είναι δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα, δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές» τονίζει ο κ. Αγγελούδης.  

Keywords
Τυχαία Θέματα