Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ των «Μένουμε Ευρώπη» και αντιεξουσιαστών

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη», από χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με βασικό αίτημα, την υπογραφή συμφωνίας με τους εταίρους και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Οι διαδηλωτές χρησιμοποιούσαν σφυρίχτρες
και κρατούσαν ελληνικές σημαίες, σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πλακάτ τα οποία έγραφαν «Όχι στο διχασμό ναι στην Ευρώπη», και «Μένουμε Ευρώπη - όχι στη λιτότητα όχι στη δραχμή».

Ένταση επικράτησε όταν ομάδα περίπου 30-50 αντιεξουσιαστών με ρόπαλα και φωτοβολίδες εισέβαλε μπροστά από το περιστύλιο και πίσω από τα σκέπαστρο του φρουρού, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές περίπου 35.

Νωρίτερα, είχαν προκληθεί μικροεπεισόδια μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και όσων βρισκόταν στο Σύνταγμα για τη συγκέντρωση με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη». Οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο σημείο όπου είχε αυτοκτονήσει ο Δημήτρης Χριστούλας φωνάζοντας συνθήματα κατά της ΕΕ. Όσο περνούσε η ώρα όλο και κατέφταναν οι πολίτες που ήθελαν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη». Προς στιγμήν απειλήθηκαν μικροεπεισόδια όταν οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν λεκτικά στους διαδηλωτές ενώ πέταξαν προς το μέρος τους μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα. Αμέσως τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν μεταξύ τους και τους απώθησαν προς την οδό Πανεπιστημίου. Στην πλατεία Συντάγματος το πλήθος που έφτανε τους 10.000 πολίτες. Στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών, πρώην υπουργοί όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης, και ο Νίκος Κοντογιαννόπουλος, πολλοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού.

Επεισόδια στη συγκέντρωση «Μένουμε Ελλάδα» από HuffPost_Greece

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν παρατεταγμένες μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχοντας λάβει εντολές να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να ανέβουν στο περιστύλιο της Βουλής. Νωρίς το απόγευμα, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, δίχως όμως να σημειωθούν επεισόδια.

Επεισόδια στη συγκέντρωση «Μένουμε Ελλάδα» (2) από HuffPost_Greece

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα