Μετανάστης «χωρίς χαρτία» κέρδισε 250.000 ευρώ στο ξυστό και δεν μπορεί να τα διεκδικήσει

Φανταστείτε το να μην έχετε τίποτα στο όνομά σας και ξαφνικά να κερδίζατε πάνω από ένα 250.000 ευρώ και να μην μπορούσατε να τα διεκδικήσετε λόγω έλλειψης ταυτότητας. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ένας Αλγερινός μετανάστης χωρίς χαρτιά στο Βέλγιο.

Ο νικητής του ξυστό, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε για ευνόητους λόγους, μπήκε σε ένα κατάστημα στο Ζεμπρούγε, μια πόλη-λιμάνι του Βελγίου και δημοφιλές σημείο διέλευσης μεταναστών και προσφύγων, και αγόρασε ένα ξυστό. Πλήρωσε πέντε ευρώ για αυτό και κατέληξε να κερδίσει 250.000 ευρώ .

Έμεινε τόσο έκπληκτος που έβαλε έναν φίλο να επαληθεύσει τη νίκη του, και μετά και οι δύο έκαναν διπλό έλεγχο με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Είχε κερδίσει 250.000 ευρώ και η ζωή του έμελλε να αλλάξει προς το καλύτερο. Ή έτσι νόμιζε.

.

Ο 28χρονος νικητής του ξυστό είναι μετανάστης χωρίς χαρτιά στο Βέλγιο. Ήρθε στην ευρωπαϊκή χώρα από την Αλγερία χωρίς τίποτα, χωρίς αποσκευές, χωρίς χρήματα και χωρίς χαρτιά. Αυτό το τελευταίο είναι στην πραγματικότητα το πράγμα που τον εμποδίζει να διεκδικήσει το έπαθλο που του άλλαξε τη ζωή, καθώς δεν έχει τρόπο να αποδείξει την ταυτότητά του, κάτι που είναι υποχρεωτικό βήμα που απαιτείται από την Εθνική Λοταρία του Βελγίου.

«Ο πελάτης μου βρίσκεται σε παράνομη κατάσταση, δεν έχει χαρτιά και τραπεζικό λογαριασμό», είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Αλεξάντερ Βερτστρέιτ, δικηγόρος του 28χρονου. «Ψάχνουμε τα έγγραφα που μπορούν να αποδείξουν την ταυτότητά του. Θα πρέπει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του στην Αλγερία».

Για να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τον εαυτό του, ο τυχερός έστειλε μερικούς φίλους να διεκδικήσουν το έπαθλο για λογαριασμό του. Τους έδωσε απλώς το ξυστό και τους έστειλε στο δρόμο τους, αγνοώντας μια μικρή λεπτομέρεια - το κατάστημα στο  Ζεμπρούγε, από το οποίο είχε αγοράσει το λαχείο είχε κάμερες ασφαλείας και ο άνδρας στο βίντεο δεν έμοιαζε σε τίποτα με τους ενάγοντες. Κατέληξαν να περάσουν μια νύχτα στη φυλακή μέχρι που ο πραγματικός νικητής εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του για να εξηγήσει την κατάσταση.

Το τυχερό δελτίο κρατείται τώρα από δικαστήριο στην πόλη της Μπριζ και οι αρχές φέρεται να έχουν υποσχεθεί να μην απελάσουν τον Αλγερινό πριν μπορέσει να διεκδικήσει το έπαθλό του. Εάν ή όταν ο 28χρονος άνδρας πάρει τα χαρτιά της ταυτότητάς του, πρέπει πρώτα να μεταβεί στην έδρα της λοταρίας για επαλήθευση. Πρέπει επίσης να έχει ανοιχτό τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του και νόμιμη διεύθυνση.

Το ξυστό λήγει σε ένα χρόνο, επομένως ο νικητής έχει μόνο 11 μήνες για να το διεκδικήσει, αλλά ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι είναι εφικτό. Εξάλλου, θα ήταν κρίμα να αφήσουμε μια τέτοια ευκαιρία που θα του αλλάξει τη ζωή.

«Ίσως έχετε μία ευκαιρία στο εκατομμύριο να κερδίσετε 250.000 ευρώ», είπε ο Βερστράτε. «Έτσι έχει πολύ τύχη».

Πηγή: Aljazeera

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚέρδισε 10 εκατ. δολάρια στο ξυστό από «λάθος»Ολλανδία: Έμπειρος καπετάνιος περνάει «ξυστά» γέφυρα με σούπερ γιοτ 80 μέτρωνΑστεροειδής πέρασε «ξυστά» από τη Γη την προηγούμενη εβδομάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα