Μεσανατολικό: «Μόνο η αρχή» λέει ο Νετανιάχου - Ισραηλινές χερσαίες επιδρομές στη Γάζα

Σε μία κίνηση που φαίνεται να σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο προετοιμασίας της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στην Γάζα προχώρησε το Τελ Αβίβ, καλώντας το ήμισυ του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα δηλαδή 1,1 εκατ. ανθρώπους -το 50% του πληθυσμού της Γάζας- να εκκενώσουν τις βόρειες περιοχές και να μετακινηθούν προς τον νότο μέσα σε 24 ώρες. Το αίτημα διατυπώθηκε προς τον ΟΗΕ που χαρακτηρίζει κάτι τέτοιο ως ”αδύνατο” τονίζοντας πως θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες.  Επίσης, το βράδυ ανακοινώθηκε πως ισραηλινές χερσαίες

δυνάμεις έκαναν επιδρομές εντός της Λωρίδας της Γάζας για την εξόντωση Παλαιστινίων που εκτόξευαν ρουκέτες και την εύρεση πληροφοριών για τον εντοπισμό ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών σε Ισραήλ και Γάζα κινείται γύρω στους 3.100 ανθρώπους. Στη Λωρίδα της Γάζας 2,3 εκατ. άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα, καύσιμα ενώ τρόφιμα και νερό λιγοστεύουν και την ίδια στιγμή το Ισραήλ βομβαρδίζει ασταμάτητα, έχοντας ρίξει από το Σάββατο μέχρι χθες 6.000 βόμβες. Τα νοσοκομεία έχουν σχεδόν καταρρεύσει. Οι δε Ισραηλινοί βιώνουν έναν άλλο τρόμο, αυτό των αποκαλύψεως όσων πραγματικά συνέβησαν στα κιμπούτς όπου επιτέθηκαν οι άνδρες της Χαμάς μετά και τις νέες αποκαλύψεις και τις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα χθες ο πρωθυπουργός, Μ.Νετανιάχου. . 

Αγωνία για τους απαχθέντες από τη Χαμάς - Η HuffPost μιλά με συγγενείς των ομήρωνΌλες οι εξελίξεις

23: 43  Γάζα: Νέα παράταση για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Άουντα

Η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανέφερε ότι το Ισραήλ παρέτεινε την προθεσμία για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Άουντα/

Η ανθρωπιστική οργάνωση είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δόθηκε μόνο δύο ώρες διορία για την εκκένωση. Τώρα λένε ότι το τελεσίγραφο έχει παραταθεί για τις 6 το πρωί.

«Η εκκένωση των ασθενών παραμένει περίπλοκη», ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτησή της στο X.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεσανατολικό, Απομάκρυνση 11εκατ, Γάζα, Ισραήλ-ΟΗΕ, Είναι,mesanatoliko, apomakrynsi 11ekat, gaza, israil-oie, einai