Μέι: Σχηματίζουμε με το DUP κυβέρνηση που θα παρέχει σιγουριά

Παρά την «πύρρεια νίκη» της στις εκλογές, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι θα σχηματίσει μαζί με το DUP (της Βόρειας Ιρλανδίας) μια κυβέρνηση που θα «παρέχει σιγουριά», αμέσως μετά τη συνάντησή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για τη δέσμευσή της για έξοδο από την ΕΕ.

Theresa May vows to form government that will lead Britain

forward and "guide the country through the crucial Brexit talks" pic.twitter.com/jKcmicU5gi

Sky News (@SkyNews) June 9, 2017

Όπως είπε, θα εκπληρώσει τη θέληση του βρετανικού λαού και το Brexit και θα συνεχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, θα φτιάξουμε μια χώρα στην οποία κανείς και καμία κοινότητα δεν θα μείνει πίσω».

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα περισσότερο από ποτέ είναι ασφάλεια» τόνισε, σημειώνοντας πως οι Συντηρητικοί και το DUP κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών. Όπως πρόσθεσε, έχει την απόλυτη πλειοψηφία μαζί με το DUP και θα συνεργαστούν προς το συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου. «Τα δύο κόμματά μας είχαν μια ισχυρή σχέση εδώ και πολλά χρόνια, και αυτό μου δίνει την αυτοπεποίθηση να πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να εργαστούμε μαζί προς το συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου» δήλωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως θα δώσει αυτό για το οποίο ο λαός ψήφισε τον προηγούμενο Ιούνιο, δεσμευόμενη ότι θα καθοδηγήσει τη χώρα εν μέσω των κρίσιμων συνομιλιών για το Brexit, που αρχίζουν μέσα σε μόλις 10 ημέρες.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να συσπειρωθούμε και να επικεντρώσουμε τις ενέργειές μας προς μια επιτυχημένη συμφωνία για το Brexit που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες αυτής της χώρας», κατέληξε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα