Με υπουργική απόφαση θα μειωθούν οι τιμές της ΔΕΗ



Τρόπους για την ανατροπή της προκλητικής απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία αυξήθηκε η τιμή του ρεύματος στο 90% των νοικοκυριών και στις περισσότερες επιχειρήσεις αναζητά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει δώσει εντολή στην διοίκηση της ΡΑΕ να επανεξετάσει την απόφασή της. Πρόκειται για μία άτυπη διορία, η οποία λήγει εντός της εβδομάδας.

Αν το
Διοικητικό Συμβούλιο της ΡΑΕ δεν συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να αλλάξει την επίμαχη απόφαση, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να παρέμβει και να αλλάξει εκείνη την απόφαση. Η προσφορότερη λύση είναι η υπουργική απόφαση. Με αυτήν δεν θα καθορίζεται η τιμή του ρεύματος – κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο. Ωστόσο η κυβέρνηση θα ορίσει τον τρόπο υπολογισμού της τιμής του ρεύματος με τρόπο που θα υποχρεωθεί άμεσα η ΡΑΕ να αλλάξει την τιμή.

Θεωρείται βέβαιο πως η απόφαση της ΡΑΕ να αυξήσει την τιμή του ρεύματος θα συμπαρασύρει α) την διοίκηση της ΡΑΕ και β) την διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία θα αλλάξει μέχρι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη της θέσης είναι έτοιμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα